Peugeot са лидери на Дакар 2018

Френският тим с водещи позиции в трети етап на ралито

09 януари 2018

Френският тим с водещи позиции в трети етап на ралито

Тази година отборът на Peugeot заяви готовност да покорява върховете (и дюните) на южноамериканската пустиня Атакама в юбилейното, 40-то издание на голямото рали Дакар.  Отборът Peugeut Total изпрати на състезанието четири свои екипажа, оборудвани с четири мощни офроуд звяра Peugeot 3008DKR Maxi. Отборът включва екипажите Петерханзел/Котре, Сайнц/Круз, Льоб/Елена и Депре/Кастера.

Peugeot са лидери на Дакар 2018

Стартът на Дакар 2018 беше даден на 6 януари в Лима, Перу и ще приключи на 20 януари в Кордоба, Аржентина, като ще включва 14 етапа за състезателите. До момента са минали три от тях, като Peugeot продължава да държи първото и второто място на рали Дакар. Стефан Петерханзел / Жан-Пол Котре са начело в общото класиране, благодарение на най-бързото темпо през деня с 3008DKR Maxi, и с второто най-добро за етапа. Всички автомобили Peugeot се класираха от второ до пето място в етапа днес, което показва стабилност и постоянство в показателите на състезателните 3008DKR Maxi.

Стефан Петерханзел, втори на Етап 3, първи в общото класиране, коментира: "Беше още един хубав етап, който беше типичен за рали рейдовете, с големи дюни, много офроуд навигация и няколко отсечки fesh-fesh (пясък, който изглежда като твърд, но реално е мек). Беше малко по-лесно от вчера, като пред нас имаше следи от мотоциклетите, което очевидно е в помощ по отношение на навигацията. Загубихме се малко на два пъти, веднъж защото се заблудихме по пътната книга, и веднъж поради моя грешка, когато реших да следвам един мотоциклетист: те не винаги са прави! Не бих казал, че карахме сигурно днес, но определено се опитвахме да намалим рисковете. Сега сме лидери и мисля, че това е резултат от последователността ни, така че това не е лоша идея към момента. Всички основни пилоти са все още в битка: като пилоти на Peugeot ние трябва да останем заедно и да бъдем силни".

ОЩЕ ОТ Лукс

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Виж какво дишаш

В мръсния въздух няма нищо смешно

Не се стресирай

Десет лесни стъпки как да намалиш стреса