Най-лудите неща, направени заради любов (от мъже)!

И на теб ли ти писна да ти обясняват, че не си романтичен?

27 декември 2017

И на теб ли ти писна да ти обясняват, че не си романтичен?

Ами хич не е вярно, че ни липсва въображение и отдаденост - достатъчно е да разгледаш (по възможност с половинката си) следната галерия, за да се убедиш, че и мъжката част от човечеството е способна да се ориентира в тази толкова женска материя - романтиката. Ето ти няколко епични доказателства за силата на любовта на няколко известни донкихотовци към дулсинеите им.

Най-лудите неща, направени заради любов (от мъже)!

Тадж Махал. Сам по себе си храмът-мавзолей е грандиозно архитектурно творение, но историята му е ненадмината: моголският владетел Шах Джахан е толкова отдаден на любимата си Мумтаз Махал, че след смъртта й поръчва построяването на този шедьовър, останал през вековете като универсален символ на вечната любов.

Замъкът Добройд. Намира се в Топдмордън, Западен Йоркшър и е построен от богатия индустриалец Джон Филдън, който поискал ръката на любимата си, а тя му поставила условие да й вдигне замък като доказателство за истинска любов.

Замъкът Торнууд. Вдигнат е от Честър Торн, един от основателите на пристанището в Такома, Вашингтон, тъй като жена му... просто искала замък.

Чандър Гардънс. Имението в Уедърфорд, Тексас, е перфектното обяснение в любов на англичанина Дъглъс Чандър към американската му изгора Ина Кютман Хил.

Крал Едуард I - Дългоркракия (1239-1307) вдига из цяла Англия 12 каменни монумента в памет на починалата си съпруга Елинор Кастилска, известни като Кръстовете на Елинор - по един на всяко място, където погребалният кортеж е спирал да пренощува.

Малък Трианон. Минидворец в градините на Версай, чието построяване е поръчано от крал Луи XV за любимата му Мадам дьо Помпадур. Тя умира четири години преди завършването на строежа.

Хотел "Уоруик". Нюйорският гигант е дело на медийния магнат Уилям Рандолф Хърст през 1926 г. и служи като доказателство за любовта му към Мариън Дейвис.

ОРИГИНАЛНИЯТ МАТЕРИАЛ Е В ESQUIRE.ES

ОЩЕ ОТ Интервюта

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

По-успешни ли са първородните деца?

Идва моментът за неминуемото братско сравнение!

Колко ще струва екскурзия до Луната?

Космическият туризъм стартира догодина, идваш ли?