Колко ще струва екскурзия до Луната?

Космическият туризъм стартира догодина, идваш ли?

31 декември 2017

Това е мечтата на мало и голямо още от библейско време - пътуването из космоса. Е, вече дойде време космическият туризъм да напусне сферата на научната фантастика и да се намести в реалния живот. Съвсем скоро всеки редови гражданин на третата планета от Слънчевата система с достатъчно дебела банкова сметка ще може да метне сака на рамо и да отпраши за Сатурн. Добре де, засега - само за Луната, но бъдещето, както стана ясно, е пред нас.

Три големи международни корпорации стоят зад проекта - Blue Origin (зад нея стои шефът на Amazon, Джеф Безос), Virgin Galactic (част от добре познатата звукозаписна компания Virgin) и Space X (чийто началник е шефът на Tesla, Елън Мъск). Те обещават, че всичко ще стане реалност до една година, т.е. през 2018-та ще имаме първите граждански полети до естествения ни спътник. А щом точно тези хора са се заели, е трудно да повярваме, че няма да се случи.

Колко ще струва екскурзия до Луната?

Стигаме и до въпроса, който най-вече вълнува народонаселението. Едно билетче за космическия тролей ще струва 35 милиона долара. Засега. Прогнозите са, че в рамките на няколко години цената ще падне драстично и няколко седмици извън Земята ще излизат "едва" 250 хиляди долара, а по сметки на Forbes - дори 50 000 долара. Това би трябвало да се случи в рамките на 10 години, когато частните космически туроператори се справят с основните предизвикателства: сигурността, разходите, управлението и др.

Ще се осмелиш ли?

ОРИГИНАЛНИЯТ МАТЕРИАЛ Е В ESQUIRELAT.COM

ОЩЕ ОТ Интервюта

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Най-лудите неща, направени заради любов (от мъже)!

И на теб ли ти писна да ти обясняват, че не си романтичен?

Куфарчето на лудия

Пациентите на санаториума Уилърд и техните вещи