Ето къде тийнейджърите си крият дрогата!

Поне ако вярваш на наблюдателните американски власти

23 декември 2017

Високоефективната стратегия "Просто кажи 'не' на наркотиците" очевидно не работи чак толкова добре, щом властите в цивилизованите държави намират за необходимо да разкриват публично тайните места, на които тийнейджърите си крият дозите.

Миналата седмица Американската служба за борба с дрогата пусна в Twitter подробни инструкции със съвети към родители и учители - и, както вероятно предполагаш, става дума за най-абсурдния и забавен помощен материал в историята на планетата. Списъкът съдържа "тайници", които са практически неизползваеми по простата причина, че а) са ужасно неудобни, и б) никой представител на 21 век не ги притежава. Ето и нашите любими примери:

Ето къде тийнейджърите си крият дрогата!

Алармени будилници

"Алармените будилници са често срещан предмет в стаите на подрастващите. Длъжни сте обаче да ги инспектирате отблизо, ако подозирате детето си в употреба на наркотици. Някои от дигиталните часовници се използват като тайници - по-конкретно малките отделения, в които се поставят батериите."

Плюшени мечета

"Ако детето ви вече е в тийнейджърска възраст, но продължава да се гушка с плюшената си играчка, значи може да има нещо нередно. Вътрешността на този тип кукли е идеална за скриване на малки дози наркотици."

Графични калкулатори

"По принцип не би трябвало да бъдете подозрителни, ако детето ви винаги има графичен калкулатор подръка - но и тук, както и при алармените будилници, отделенията за батериите са потенциални тайници."

Текст маркери

"Още едно училищно пособие, което се използва не по предназначение. Вярвате или не, капачките на маркерите се явяват удобна локация за малки количества дрога."

Опаковки от бонбони

"Тъй като много ядливи видове дрога, в това число екстази и различни лакомства със съдържание на марихуана, изглеждат като бонбони, те лесно могат да бъдат замаскирани в реална опаковка."

Макар напълно да адмирираме опитите за превенция на употребата на наркотици при подрастващите, списъкът май трябва лекинко да се обнови към 2017-а. Плюшени мечета? Графични калкулатори? Защо просто не пробвате с "джобове"?

Оригиналният материал е в Esquire.co.uk

ОЩЕ ОТ Интервюта

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Житейските уроци на Харви Кайтел!

Велик актьор, велики мисли!

По-успешни ли са първородните деца?

Идва моментът за неминуемото братско сравнение!