Квартал фестивал с трето издание

В средата на септември отново сме с най-интересния градски фестивал в София

08 август 2018

В средата на септември отново сме с най-интересния градски фестивал в София

Още със зараждането си, идеята на "Квартал Фестивал" ни допадна адски много – да се вдъхне живот на една от най-красивите части на София, където все още старите къщи не са отстъпили пред безличната съвременна архитектура на кооперации и търговски центрове. А сега се задава третото издание на “квАРТал Фестивал”, който ще преобрази градското каре между бул. Мария Луиза, бул. Раковски, бул. Сливница и бул. Левски в дните 14, 15 и 16 септември.

Квартал фестивал с трето издание

2018 е “Европейската година на културното наследство” и именно невъобразимо богатите култура, архитектура и история на творческата зона квАРТал ще залегнат в основата на тазгодишното издание на фестивала под мотото “РЕстарт: квАРТал отвръща на времето”. Тази година към квАРТал ще се присъединят и още локации, а дейностите и събитията покрай него обещават да разнообразят още повече програмата. А подробности за нея очакваме съвсем скоро от организаторите. Засега следим събитието във Facebook.

Организатор на „квАРТал Фестивал” е творчески колектив „квАРТал“, опериращ на територията на фестивала или с лично отношение към региона и на всичко случващо се в него. Колективът търси решения на проблемите на района чрез средствата на изкуството. Обособяването на квАРТал като официалния творчески квартал на София е мисия за „квАРТал”. квАРТал колектив са: Дом на киното, Арт Фондация ДОМА, SOHO - Sofia Holistic Coworking Company, Sito Studio, Дружество Архитектурно наследство, French 75, GoMarvel Creative Solutions и Александра Генова.

ОЩЕ ОТ Четива

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Идва сериал по "Междузвездни войни"

Ще бъде скъп, епичен и отново ще има недоволни

За пръв път на български

„Докато лежах и умирах” на Фокнър с първо издание у нас