Право на аз

Първа концептуална изложба на актрисата Диа Мантова

Ивайло Александров 11 ноември 2019

„Право на аз” е първата самостоятелна изложба на актрисата Диа Мантова, която ще e разположена между 15 ноември и 10 декември във фоайето на Дом на киното.  Изложбата е вдъхновена от начина по който авторката възприема живота в България и носи силно осезаем социален характер, като представя творбите си с иронично намигване и откровен хумор, без обаче да критикува.

Право на аз

Диа прави опит за изследване на отношенията между индивида и пространството, където той живее, за какво му се налага да мечтае и как да понесе с необходимата лекота ежедневния банален поток. Десетте творби на Диа Мантова включват фотографии и живопис – масло и акрил, реди-мейд арт.

Pravo na AZ

Диа Мантова е родена през 1985, в София. Актриса по професия, тя изследва с любопитство различни начини за изразяване, границите, в които свършва света на артиста и въображаемото и там където започва битието. Освен с опит в сферата на изпълнителските и изобразителните изкуства, тя е популярна и с разностранните си занимания и интереси свързани с наука, философия и спорт. Отскоро води школа по актьорско майсторство.

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

"Хари Потър" с корици от Любен Зидаров

Художникът рисува юбилейното издание на поредицата

Седмицата в култура

Какво можеш да видиш до неделя