Този малък свят

Фотографска изложба на Мартин Пар

Ивайло Александров 04 февруари 2020

В галерия "Синтезис" тази събота, 8 февруари, се открива изложбата на британския фотограф Мартин Пар "Този малък свят". Изложбата е хаплива сатира, изследваща световния туризъм. Пар  осветява "глобалната култура", която в процеса на търсене на други култури, всъщност ги разрушава. Серията е показана за първи път през 1995 година, а изложбата в галерия Синтезис включва четиресет фотографии, заснети в периода 1989–2019.

Този малък свят

"Туризмът е най-голямата индустрия в света, така че за мен беше неизбежно да погледна към тази тема. Важното за туризма е, че очакването как ще изглежда едно място и каква е реалността, когато вече си там, са много различни. Така че основната идея на проекта е да изследвам разминаването между очакванията и реалността" – споделя Мартин Пар.

Martin Parr

По повод изложбата галерия Синтезис ще публикува специално издание, което представя серията "Този малък свят". Графичното му оформление е вдъхновено от туристически брошури, публикувани от "Балкантурист" през 60-те и 70-те години.

Martin Parr
Мартин Пар

Откриването на "Този малък свят" е в галерия "Синтезис" на 8 февруари от 18:30 с прожекция на късометражния филм на Мартин Пар "Teddy Gray‘s Sweet Factory" в присъствието на автора. Изложбата ще бъде подредена в галерията до 11 април.

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Джейсън Момоа показва истинското си тяло в нова реклама

Секс символът от "Аквамен" и "Игра на тронове" е звездата в, според нас, най-забавната реклама в почивката на последния Super Bowl

Ван Гог като екшън фигурка

Да, ухото й се маха