Нов роман от Стивън Кинг

"The Institute" излиза наесен

"Късно през нощта, в къща на притихнала улица в предградията на Минеаполис, няколко души безшумно убиват родителите на Люк Елис и го натоварват в черен пикап. Операцията трае по-малко от две минути. Люк се събуждя в Института в стая, точно като неговата, само че без прозорец. А зад вратата му има още врати, зад които има други деца със специални таланти - телекинеза и телепатия, които са попаднали на това място по същия начин като Люк. Те са Калиша, Ник, Джордж, Айрис и десетгодишния Авъри Диксън. Те всички са от Челната половина. Други, както разбира Люк, са завършили в Задната половина или "мотелът с хлебарките", както я нарича Калиша. Регистрираш се, но никога не си тръгваш."

"В този злокобен институт директорът, г-жа Сигсби и нейният екип безжалостно са се посветили на мисията да извлекат от тези деца силата на изключителния им дар. Нямат никакви скрупули. Ако си траеш, получаваш жетони за машините за десерти и напитки. Ако не, наказанието е брутално. Докато всяка нова жертва изчезва в Задната половина, Люк е все по-отчаян в желанието си да избяга и да намери помощ. Но никой не се е измъквал от Института."

Това е краткият синопсис на новия роман на Стивън Кинг "The Institute", който излиза на 10 септември в САЩ и малко по-късно у нас.

ОЩЕ ОТ Музика

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Намери се продължение на „A Clockwork Orange"

Ръкопис с втората част на книгата е намерен в архива на писателя Антъни Бърджес

Салвадор Дали в Страната на чудесата

Виж редки илюстрации по книгата, дело на гениалния художник