Ноев Ковчег на Радичков с ново издание

Книгата беше представена с изложба в Столична библиотека

Ивайло Александров 14 октомври 2019

Издателство "Нике" в последните години си е поставило похвалната задача да преиздава творбите на големия Йордан Радичков. Миналия месец те пуснаха на пазара с нов облик една от най-емблематичните книги на писателя "Ноев ковчег".

Ноев Ковчег на Радичков с ново издание

Книгата отново е с великолепните илюстрации отново на Ива Димитрова. А ето как от "Нике" представят романа:

"Там читателят ще намери изключителните истории за един спешен щъркел, за дявола, който обича да се преправя на папуняк, за едно черно куче, което се появява като мираж, за Мао Дзъдун, който плаче пред собствения си портрет, както и единствената история в творчеството на Йордан Радичков, разказваща за една твърде неизвестна легенда около залавянето на Васил Левски, а и за много други малки и големи герои, които съставляват цялото сътворение. 

С това огромно разнобразие на образи Радичков строи своя Ноев ковчег и успява да разшири дефиницията на онова, което формално до този момент бива приемано като роман. Макар смутена от липсата на главен герой, литературната критика  не пести похвалите си за книгата, въпреки своята несигурност относно жанровото определение на творбата и причисляването ѝ в съответната категория."

Ноев ковчег

Критиката преди 30 години е категорична, че "Ноев ковчег" е "голямата книга" на Йордан Радичков. Тя поразява читателя с изключително красивия език, многопластовите истории и тяхната дълбочина, както и особената и всепрощаваща любов към човека и неговия живот.

"Ноев ковчег" ще намериш в по-добрите книжарници или в сайта на издателство "Нике", с твърди корици, за 19 лева.

ОЩЕ ОТ Музика

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Идва нова книга от Стивън Кинг

Първи поглед към "If it bleeds"

Излиза нова книга за Кърт Кобейн

"Да служиш на слугата. Спомен за Кърт Кобейн" идва другата седмица