С уважение към българската жена

Излиза сборникът "Аз съм българка"

Ивайло Александров 11 ноември 2019

Историите на 40 българки, променили историята на страната си и вдъхновили хиляди хора след себе си с делата си, ще бъдат разказани в новия сборник от Ciela "Аз съм българка". Идеята и реализацията са на Петя Александрова и Капка Кънева, вдъхновени от сходни издания за силните жени в световната история. За изданието "Аз съм българка" 40-те жени са представени с 40 портрета от различни български художници сред които Люба Халева, Капка Кънева.

С уважение към българската жена

Петя Александрова казва, че в избора си на героини е робувала на едно-единствено условие: "Да могат да служат за пример и вдъхновение на днешните момичета. На тези, които са неуверени, плашливи, несмели. На тези, които лесно се отказват от мечтите си, ако срещнат препятствие или неодобрение. Които се страхуват от обществено порицание, боят се да бъдат различни, любознателни, страстни, дръзки... На тези, които не смеят да бъдат щастливи или свободни посвоему."

 

Pipeva

Представянето на "Аз съм българка" ще бъде на 21 ноември от 18:30 в пространството Missia23 (ул. Мизия 23, до ъгъла с бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" при парка на Военната Академия). Книгата може да се поръча и от сайта на издателство Ciela.

ОЩЕ ОТ Галерии

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

"Хари Потър" с корици от Любен Зидаров

Художникът рисува юбилейното издание на поредицата

Седмицата в култура

Какво можеш да видиш до неделя