Изложба по Радичков

Илюстрациите към "Хора и свраки" ще бъдат подредени от 27 януари

20 януари 2020

Другия понеделник, 27 януари, в Галерия-книжарница "София Прес" ще бъдат показани илюстрациите към книгата на Йордан Радичков "Хора и свраки". Ценното в тази изложба е, че ще бъдат подредени непоказвани досега 18 оригинала, рисувани от самия Радичков, с които писателят допълва историите си.

Изложба по Радичков

Книгата се появява през 1990 година във времето на бурните за страната промени. Макар и тихомълком, първата книга за възрастни, която авторът илюстрира сам, остава отпечатък в историята на българската литература и съзнанието на читателите, с един цитат, който ще се превърна в най-разпознаваемата фраза на Йордан Радичков: "Човекът представлява едно много дълго изречение, написано с голяма любов и вдъхновение, но пълно с правописни грешки".

Йордан Радичков

С историите в книгата Йордан Радичков обрисува цялото съществуване на човека, което бива неизменно съпъствано от живота на свраката и нейните мъдри макар и безграмотни прасврачи наблюдения. В "Хора и свраки" читателят ще намери още множество непреходни бисери, цитати и сентенции, от които е извезана всяка история в книгата. Настоящото издание излиза с оригиналните илюстрации на Йордан Радичков, които са създадени специално за неговите сврачи истории.

Йордан Радичков

Книгата  ще бъде представена от Радослав Чичев, a за изложбата ще говори Антон Стайков. Оформлението на книгата е дело на художника София Попйорданова. Изложбата ще бъде подредена до 4 февруари.

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Четем пънк

Излиза автобиография на Bad Religion

Излиза книга с творби на Ник Кейв

Чакаме "Stranger Than Kindness" през март