Излиза книга с творби на Ник Кейв

Чакаме "Stranger Than Kindness" през март

Преди няколко месеца Ник Кейв издаде изненадващо седемнайсетия албум на неговите The Bad Seeds "Ghosteen". На 23 март тази година неуморният артист ще пусне на пазара книга, разглеждаща целия му творчески път и запечатала фрагменти от над 40-те му години на сцена.

"Stranger Than Kindness" е "пътешествие в образи и думи в творческия свят на музиканта, разказвач и културна икона Ник Кейв", четем в официалното представяне на книгата. С нея ще надникнем в сърцето на творческия процес и ще видим артистичния свят на Кейв от непознат досега ъгъл. Книгата представя живота му, творбите и изследва различните му реални и въображаеми светове.

Излиза книга с творби на Ник Кейв
Луксозното издание на "Stranger Than Kindness"

В "Stranger Than Kindness" са включени цветни репродукции на оригинални творби, ръкописи на текстове, снимки и колекция от лични вещи, както и коментари и размисли от Ник Кейв, Джанин Баранд и Дарси Стайнке. Книгата е замислена и реализирана от Ник Кейв и Кристина Бек. Изображенията в нея са селекция от изложбата "Stranger Than Kindness: The Nick Cave Exhibition", която ще бъде открита в Кралската Датска Библиотека в Копенхаген през март 2020. Книгата може да бъде поръчана още сега на този адрес, като освен стандартното издание на цена 35 паунда, има и луксозно в ограничен до 450 броя тираж, подписани лично от Ник Кейв.

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Изложба по Радичков

Илюстрациите към "Хора и свраки" ще бъдат подредени от 27 януари

От книга към екран

5 филма по книги, които чакаме с интерес през 2020