София Филм Фест започна

Българският филм „Ага” напълни Зала 1 на НДК

08 март 2018

Българският филм „Ага” напълни Зала 1 на НДК

Вчера вечерта в 19:00 беше дадено официалното начало на 22-ото издание на международния София Филм Фест. Церемонията се състоя в Зала 1 на Националния Дворец на Културата, а изненадващо водещ беше спортният журналист от Националната телевизия Камен Алипиев-Кедъра. В присъщия си непринуден стил (с няколко уместни и други недотам шеги), водещият представи основните акценти на фестивала, преди да даде думата на неговия директор Стефан Китанов-Кита.

[caption id="attachment_15040" align="aligncenter" width="1024"]

София Филм Фест започна
Кедъра среща Кита[/caption]

А когато Кита срещна Кедъра, всъщност откриването стана доста весело. На сцената пред пълната Зала 1 излязоха и четирима футболисти (спортът е сред акцентите на 22-ия СФФ), една топка обходи няколко глави, преди да събере автографите на приносителите им, а няколко момичета демонстрираха класно владеене на топката. Имаше и музикален съпровод от латино-трубадурите Дел Падре, преди малко след 20:00 (и след подвиквания от тълпата „Искаме филм!”) да започне прожекцията на откриващия фестивала „Ага”. Той беше и филмът, с който приключи фестивалът Берлинале.

[caption id="attachment_15039" align="aligncenter" width="1024"]

Стефан Китанов-Кита[/caption]

Днес София Филм Фест 2018 продължава, а ето и акцентите, на които можеш да обърнеш внимание: 18:30 – „Последният мач: 40 години Йохан Кройф в Барселона” в кино Люмиер Лидл 18:30 – „Полети насън и наяве”, представен лично от Роман Балаян (който снощи си тръгна от Зала 1 и с награда от фестивала) в Дом на киното 20:30 – „Аз, Тоня” в Дом на киното

[caption id="attachment_15041" align="aligncenter" width="1024"]

Роман Балаян получава наградата[/caption]

 

ОЩЕ ОТ Музика

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Майкъл Шанън гледа Оскарите в пъб

Актьорът от "Формата на водата" предпочете бирата пред смокинга

Áга

Филмът заслужено напълни Зала 1 на НДК