Зимата винаги ще идва

Подготвят сериал-предистория на "Игра на тронове"

12 юни 2018

Подготвят сериал-предистория на "Игра на тронове"

HBO отдавна говорят за предистория на сериала "Игра на тронове". Сега става ясно, че вече е готов и пилотният епизод. Макар това все още да не означава, че ни чакат още безчет сезони на популярния фентъзи епос, вече знаем няколко неща за евентуалната телевизионна поредица.

[caption id="attachment_16496" align="aligncenter" width="1024"]

Зимата винаги ще идва
Карта на Вестерос[/caption]

Пилотният епизод е писан от Джейн Голдман. Същият, който направи "Звезден прах" и ще работи и по целият бъдещ сериал, ако се стигне до такъв. Други сценаристи, които работят върху евентуални истории от света на Вестерос са Макс Боренстайн ("Конг: Островът на черепа"), Карли Рей ("Западен свят"), Брайън Хелгеланд ("Поверително от Ел Ей") и Брайън Когман ("Игра на тронове").

Действието ще се развива хиляда години преди оригиналните серии. Така че недей да очакваш познати образи. Вместо това сюжетът ще покаже края на Златната епоха на героите и постепенното потъване на света в Мрачните времена. Тоест, сериалът ще задълбае повече в митологията на Вестерос. Интересното е, че ще ни бъде показан произходът на белите бродници. От HBO споделят: "От ужасяващите тайни в историята на Вестерос, през истинския произход на белите бродници, мистериите на Изтока, та чак до легендите за Старките - това далеч не е историята, която си мислим, че знаем."

[caption id="attachment_16497" align="aligncenter" width="1024"]

Образи на герои от митологията на Вестерос[/caption]

Бюджетът също ще е достоен за "Игра на тронове". Продуцентът от HBO Франческа Орси споделя, че минималните предвидени разходи за сезон са 50 милиона долара.

Предвидени са и други самостоятелни филми от света на Вестерос. Но само една от историите ще бъде разгърната в сериал, останалите ще бъдат отделни продукции. Също така, продуцентите твърдят, че няма да видим пилотния епизод преди финала на осми сезон на "Игра на тронове". Или иначе казано - преди втората половина на 2019.

Илюстрациите са от сайта gameofthrones.wikia.com

ОЩЕ ОТ Музика

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Задава се документален филм за Робин Уилямс

Трейлърът е едновременно забавен и трогателен

Междузвездни подаръци

11 идеи, които биха зарадвали и най-претенциозния Star Wars фен