Добре дошъл в Касъл Рок

(не) Само за фенове на Стивън Кинг

27 юли 2018

(не) Само за фенове на Стивън Кинг

Преди 40 години Стивън Кинг ни заведе за пръв път в Касъл Рок с романа „Мъртвата зона”. А след това много пъти ни кара да се връщаме там – в „Куджо”, „Тъмната половина”, „Неизживени спомени”, „Четири след полунощ” и серия новели и разкази. Измисленото градче се споменава или е свързано по някакъв начин в историите от „То”, „Играта на Джералд”, „Сблъсък” и много други. Виждали сме го в телевизионни и кино продукции. А сега мистър Кинг, заедно с Джей Джей Ейбрамс ни взимат на дълга разходка в сериала „Касъл Рок”, който тръгва от 2 август по HBO Go.

Добре дошъл в Касъл Рок

Градчето Касъл Рок пази своите мрачни тайни. Шефът на затвора Шоушенк се самоубива зрелищно в деня на пенсионирането си и е заменен с корава наглед дама. В неотваряно от 30 години крило на затворе е открит младеж, който не говори и никой не знае за съществуването му. Един адвокат, който явно специализира със защита на осъдени на смърт, се завръща в Касъл Рок, докато необясними събития тъкмо започват да плъзват сюжетно в среиала. И точно толкова смятаме да ти издадем от излязлите до момента три епизода на „Касъл Рок”.

Филмът веднага те потапя в типичната за Кинг уютно-напрегната атмосфера на малък град с мрачна история. И макар и да е базиран на вселената на Стивън Кинг и през него да минават познати на читателите имена и обекти, историята на сериала е оригинална и съвсем отделна мистерия. Така, с дискретните появявания на познати имена, „Касъл Рок” е приятелско намигване към феновете на писателя, но и съвсем спокойно може да се гледа от зрители, които не са чели и една негова книга. Но самият факт, че Стивън Кинг е сред авторите на сериала, ни кара да тръпнем от мисълта, че тепърва „Касъл Рок” ще се окаже пресечна точка за много от историите му. Както е и „Тъмната кула” (книгите, разбира се, изобщо не говорим за кино недоразумението).

И един интересен факт – Бил Скарсгард, който играе Пениуайз в новата екранизация на „То” е мистериозният младеж от сериала. Ето една идея какво да следиш в дъждовните летни вечери тази година. Първите 4 от общо 10-те епизода на "Касъл Рок" са с премиера на 2 август в онлайн стрийминг платформата HBO GO. Следващите епизоди ще бъдат достъпни един по един в платформата всеки следващ четвъртък с финал на 13 септември.

https://www.youtube.com/watch?v=U3Dlxp9m1MU

ОЩЕ ОТ Музика

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Братя Коен с изненадващ нов филм

"The Ballad of Buster Scruggs" е с премиера след месец

Люк и Лея се завръщат

Ще видим и двамата герои в "Междузвездни Войни" епизод IX