Disney с гей герой за пръв път

Джак Уайтхол ще бъде в ролята на първия открит гей във филм на Дисни

15 август 2018

Джак Уайтхол ще бъде в ролята на първия открит гей във филм на Дисни

Да, макар и Джош Гад да изигра Льофу - герой, който намекваше за гей характера си в игралната версия на "Красавицата и звяра", Disney тепърва ще включат открит хомосексуален образ във водеща роля в техен филм. В ролята ще влезе Джак Уайтхол, а филмът е идващият през октомври 2019 "The Jungle Cruise". Новината идва само седмица, след като разбрахме, че ще имаме и първия гей супергерой.

Disney с гей герой за пръв път

Вдъхновението за сюжета този път не идва от анимационна класика, нито от стара приказка, а от атракцион в увеселителните паркове на Disney със същото име. Действието на "The Jungle Cruise" се развива през XIX век и проследява пътешествието на капитан Франк, който взема със себе си брат и сестра на мисия в джунглата да открият дърво с магически лечебни сили. По пътя те се сблъскват с опасни животни и шайка бандити, които също търсят дървото. Ако вярваме на слуховете, Уайтхол ще бъде братът, сестрата ще се играе от Емили Блънт, а в ролята на капитана ще видим Дуейн Джонсън "Скалата".

https://twitter.com/TheRock/status/1027724141196181505

Според запознати "това е голяма крачка за Джак Уайтхол и със сигурност най-добре платената му роля. Също така е и пионерски образ, тъй като ще бъде първият открит гей във филм на Disney - кльощав, маниерен и страшно забавен".

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Семейство Симпсън 2

И още анимационни пълнометражни изненади