Сериалът "Междузвездни войни"

Какво знаем за телевизионната продукция до момента

05 октомври 2018

Какво знаем за телевизионната поредица до момента

От поне месец не сме използвали словосъчетанието "междузвездни войни". Затова е време да потърсим какво се случва в безкрайната вселена, създадена от Джордж Лукас. Надникнахме зад завесата на телевизионния сериал "Междузвездни войни" и виж какво научихме за момента.

Да започнем с името на сериала. Продуцентът Джон Фавро обяви, че заглавието на сериите ще бъде "The Mandalorian". В неговия Instagram профил четем: "След историите за Джанго и Боба Фет, още един боец влиза във вселената на "Междузвездни войни". "The Mandalorian" ще разказва за събития след падането на Империята и преди появата на Първия ред. Ще проследим пътя на самотен стрелец, който пътува извън пределите на Галактиката, отвъд досега на Новата република."

Сериалът "Междузвездни войни"

Засега няма точна дата за премиерата на "The Mandalorian", но знаем, че ще излезе в новата стрийминг платформа на Дисни, която тръгва в края на 2019. Тази платформа е огромна стъпка за Дисни и те логично са инвестирали сериозна сума в сериала. Всеки епизод е получил 10 милиона долара, което прави "The Mandalorian" един от най-скъпите сериали в историята на телевизията.

"The Mandalorian" ще се развива 7 години след "Завръщането на джедаите", където най-популярният мандалорски боец Боба Фет (клонинг на Джанго Фет, който твърди, че е от планетата Мандалор), изглежда е загинал на Татуин. Според Star Wars Wiki, "Мандалорците били предимно хуманоидна културна група от планетата Мандалор. Имали особена роля в историята на галактиката като легендарни бойци срещу джедаите и освен на родната си планета, често обикаляли орбитиращата й луна Конкордия, както и световете на Калевала, Краунсет и Конкордска Зора. Мандалорците били основно войнствена раса, но по време на "Войните на клонираните", новата реформистка и пацифистична политическа клика контролирала мандалорското правителство, оглавявано от Херцогиня Кризе. Това довело до вътрешен конфликт с други мандалорски групи като "Мъртвешката стража", които държали мандалорци да се придържат към войнствената си история."  Освен това, както знаем от "Clone Wars" и "Rebels", мандалорци са били до толкова агресивни и безотговорни, че безкрайните им дрязги, войни и убийства са разрушили планетата им. Чудим се дали те не са прародителите на перничани и врачанци.

Като имаме предвид заглавието на сериала, както и описанието на света на Мандалор, чака ни дълга и комплексна история на тази раса, останала в периферията на познатите ни събития от "Междузвездни войни".

ОЩЕ ОТ Музика

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Ще стане ли телевизията интерактивна?

Netflix сливат филмите с видео игрите

Виж първи трейлър за "Добри поличби"

Сериалът излиза догодина