Виж първи трейлър за "Добри поличби"

Сериалът излиза догодина

09 октомври 2018

Сериалът излиза догодина

Дочакахме и първи видео тийзър за сериала по фантастично-хумористично-апокалиптичната колаборация на Нийл Геймън и Тери Пратчет "Добри поличби". Сериалът ще е разделен на 6 епизода и явно ще се придържа доста точно към историята от книгата. Сюжетът е следният - ангелът Азирафел (Майкъл Шийн) и демонът Кроули (Дейвид Тенант) може да са от двете страни на бариерата, но и двамата не искат светът да свърши. А Армагедонът идва и те трябва да направят нещо.

Виж първи трейлър за "Добри поличби"

Сериалът ще тръгне в стрийминг платформата на Amazon някъде догодина, като още не знаем точната дата. Опити да се филмира книгата са правени и по-рано, като единият вариант дори включва Робин Уилямс и Джони Деп като главните герои на повествованието. Нийл Геймън коментира сериала: "С Тери Пратчет или работехме в екип по тази история, или изобщо не я пипахме." Малко преди смъртта си от усложнения от Алцхаймер, Пратчет казва на Геймън да продължи работата си без него. "Върнах се от погребението му и започнах да пиша първия епизод на "Добри поличби", като се опитвах да се самонавия, че е смешно."

[caption id="attachment_18326" align="aligncenter" width="840"]

Нийл Геймън и Тери Пратчет представят книгата през 1990[/caption]

Нийл Геймън разказва още: "Когато зациклях по време на писането, звънях на Тери. Понякога му изпращах каквото съм написал до момента, друг път му се обаждах по телефона. Някой път той прочиташе написаното и продължаваше оттам, докъдето бях стигнал. Друг път ми звънкаше и казваше: "Отговорът, щурчо, е в самия ти въпрос", а аз му се оплаквах, че е страшен досадник и го карах направо да ми каже какво мисли." За съжаление, за сериала Нийл няма как да работи по същия начин и намира друго решение. "Представях си, че пиша за Тери Пратчет. Когато пишеш книга или сценарий, в главата ти има въображаема публика. Когато пишех моите откъси от книгата "Добри поличби", пишех за читателите на Тери Пратчет. По същия начин пиша и сценария за сериала - за хората, които обичаха да го четат."

https://www.youtube.com/watch?v=2ZSXlNRRoGU

ОЩЕ ОТ Музика

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Сериалът "Междузвездни войни"

Какво знаем за телевизионната продукция до момента

Понякога е по-добре да си мъртъв

Виж първи трейлър за новия "Гробище за домашни любимци"