Понякога е по-добре да си мъртъв

Виж първи трейлър за новия "Гробище за домашни любимци"

10 октомври 2018

Виж първи трейлър за новия "Гробище за домашни любимци"

Една от най-популярните книги на Стивън Кинг (а и вероятно една от най-добрите от по-ранния му период) със сигурност е "Гробище за домашни любимци. Романът от 1983 разказва за младото семейство Крийд, което се мести от Чикаго в зачуканото в дълбоката Мейнска провинция градче Лъдлоу. Там, в гората има една поляна, на която поколения деца погребват загиналите си домашни любимци, а понякога те се завръщат. А какво се случва, ако погребеш човек там?

Понякога е по-добре да си мъртъв

Романът вече е екранизиран веднъж през 1989, като е типичният "филм по Стивън Кинг от 80-те" - има очарование в своята наивна дървеност. Въпреки всичко е успешен, като при бюджет 11,5 милиона долара стига до приходи от 57,5 милиона. Сега обаче, 30 години по-късно, във време, когато монетизирането на Стивън Кинг е толкова сигурен път към финансов успех, колкото да правиш некадърни ремонти по софийските улици, идва моментът "Гробище за домашни любимци" да се облече в съвременни кино одежди.

Както повечето римейкове на филми отпреди няколко десетилетия, така и "Гробище за домашни любимци" е преместен темпорално в днешно време. Което обаче по никакъв начин не изглежда да отнема от достойнствата на повествованието. Филмът ще излезе на 5 април догодина, а първият му трейлър се появи току що. Приятно стряскане... така де, гледане.

ОЩЕ ОТ Музика

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Виж първи трейлър за "Добри поличби"

Сериалът излиза догодина

5 култови хорър класики

Фил Анселмо препоръчва