Задава се продължение на „The Shining"

Юън Макгрегър ще е в главната роля във филма по книгата на Стивън Кинг

Ивайло Александров 06 февруари 2019

Към момента хорър филмите са в благоприятна позиция, защото вече са в мейнстрийм културата. Подобни сюжети вече са много търсени от Холивуд, а когато става въпрос за страшни истории, най-често се стига до Стивън Кинг.

Девет от книгите на Стивън Кинг са адаптирани в пълнометражни филми през последните 5 години, а 4 нови ще излязат през 2019 г. Едно заглавие обаче прави особено силно впечатление.

Филмовата компания Warner Bros. притежава правата на книгата „Doctor Sleep" от 2013 г. и тя съвсем скоро ще бъде адаптирана в пълнометражен филм. „Doctor Sleep" е продължение на култовата „The Shining", която е екранизирана през 1980 г. от Стенли Кубрик. В главната роля тогава е  Джак Никълсън, който прави едно от най-запомнящите се превъплъщения в своята кариера. Въпреки че филмът остава като образец в жанра, авторът на книгата Стивън Кинг никога не е крил своето отрицателно отношение към творбата на Стенли Кубрик.

В случая с „Doctor Sleep" писателят може би ще остане доволен, тъй като режисьорът и сценарист Майк Фанаган вече обяви намерението си да придържа сюжета и атмосферата максимално близки до тези в книгата.

Задава се продължение на „The Shining"

В главната роля ще бъде Юън Макгрегър, който играе порасналото момченце от „The Shining" Дани Торанс, който има проблеми с алкохолизма си, в следствие от паранормалните сили, които притежава.

Първоначално създателите на филма обявиха 24 януари 2019 г. за дата на премиерата, но по-късно тя бе отложена за 8 ноември 2019 г.

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Без водещ на наградите Oscar

За първи път от 30 години събитието в Холивуд няма да има официален водещ

Виж първи кадри от последния сезон на „Game of Thrones"

Сезон 8 започва през април и обещава да е впечатляващ