Отражението на скандала

Заместник-режисьорът на „Bohemian Rhapsody" отрече, че скандалите около титуляра Брайън Сингър са обрекли филма на наградите BAFTA

Ивайло Александров 11 февруари 2019

„Bohemian Rhapsody" изглеждаше обречен филм на тазгодишната церемония на британските филмови награди BAFTA. Причината за това е, че още през миналата седмица организаторите решиха да откажат номинацията на режисьора Брайън сингър, заради обвинения от четирима души в сексуално посегателство.

Отражението на скандала

Филмът за творчеството на Фреди Меркюри и Queen така и не бе довършен от Сингър, който неочаквано напусна продукцията. Официално причината не бе свързана със скандала, но филмът , така или иначе, бе довършен от Декстър Флетчър.

hhh

След като „Bohemian Rhapsody"  бе пренебрегнат на церемонията в категорията за най-добър филм, Флетчър отрече скандалът да е повлиял на номинацията и се опита да разграничи продукцията от обвиненията срещу Сингър. Флетчър посочи, че „Bohemian Rhapsody"  сам по себе си е много добър филм и единствената присъда за него са броят на билетите, които хората са купили, за да го гледат.

Брайън Сингър беше изключен от режисьорските номинации за BAFTA през миналата седмица, въпреки че съдът все още не се е произнесъл по делото му, а самият Сингър отрича обвиненията.

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Уил Смит във вълшебната лампа

Първи трейлър на Смит като синия дух от лампата на Аладин

Виж първи трейлър на „Параграф 22"

Една от най-великите сатирични истории оживява отново на екрана, благодарение на Джордж Клуни