Скорсезе, ди Каприо, сериен убиец

Скорсезе и ди Каприо правят сериал за доктор Хенри Холмс и неговата „Къща на убийствата"

Ивайло Александров 12 февруари 2019

Не е нужно човек да е ясновидец, за да разбере, че в следващият филм на Мартин Скорсезе ще става дума за дума за убийства. Нито, че Леонардо ди Каприо ще е замесен в проекта.

Скорсезе, ди Каприо, сериен убиец

Това, което дотук знаем около сериала „The Devil in the White City" е, че Скорсезе и ди Каприо със сигурност ще са продуценти. Сериалът ще бъде реализиран чрез стрийминг платформата Hulu, а сюжетът ще разказва за серийния убиец Хенри Холмс и неговата „Къща на убийствата" в Чикаго.

Сериалът е базиран на едноименната книга от Ерик Ларсен и обвързва историята на убиеца Холмс с тази на архитекта Даниел Бърнам, който проектира първия небостъргач и организира  Световното Колумбово изложение в Чикаго през 1893 г.

jj

Хенри Холмс (на снимката горе) е роден като Хенри Уебстър Мъджет. Той е чаровен доктор, който официално е убил 9 души, но жертвите му вероятно са много повече. Неговата къща става известна като „Къщата на убийствата", защото е пълна със смъртоносни капани,  тайни проходи и огледални стаи. Най-често телата на неговите жертви стигат до мазето, където докторът се отървава от тях с помощта на киселина.

ОЩЕ ОТ Музика

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Виж първи трейлър на „Параграф 22"

Една от най-великите сатирични истории оживява отново на екрана, благодарение на Джордж Клуни

Шварценегер се завръща като Треминатор

Режисьорът Джеймс Камерън разкри подробности около Terminator 6, който излиза през ноември