Тематични "Междузвездни войни" паркове

Дисни отварят два огромни увеселителни атракциона в САЩ

"Приключение. Ха! Вълнение. Джедаят вълнува се не от такива неща", инструктираше Йода младия Люк Скайуокър в "Империята отвръща на удара". Само че точно обратното ни съветват от мега гиганта Дисни, които ще открият не един, а два тематични увеселителни парка по "Междузвездни войни" след два месеца.

Тематични "Междузвездни войни" паркове
Star Wars: Galaxy's Edge ще бъде най-големият атракцион на Дисни само по една тема

Дългото (ако отброяваме началото му откакто за пръв път гледа "Междузвездни войни" като настръхнал сополанко) чакане свършва съвсем скоро. Тематичният парк в Калифорния ще е в Дисниленд там и ще отвори врати на 31 май, а във Флорида се открива в Холивуд студиос на Дисни на 29 август, като двете локации ще бъдат почти идентични.
Ще има два интерактивни атракциона и в двата парка, които ще комбинират технологичните идеи на Лукасфилм и въображението на Дисни. Единият се нарича Rise of the Resistance и представлява "кинематографично преживяване", както го нарича изпълнителният творчески директор на Дисни Джон Ларена. Приключението ще те прати из коридорите на бунтовническа база в древните свещени пещери и на транспортен щурмовачески кораб. И това е само бегъл намек за всичко, което те очаква в Съпротивата.

Falcon
Зад командния пулт на най-известния космически кораб в галактиката

Вторият атракцион, Smugglers Run, ще те постави зад управлението на Хилядолетния сокол на специална мисия. И, да, ще можеш не само да седиш на контролния пулт на Сокола, но и да го видиш отвън, отстрани, отдолу, че и отгоре. И не само ще летиш на легендарния кораб, но и ще трябва да си пробиваш път със стрелба - точно като видеоигра, но много, много, много по-мащабно и мултиизмерно.

Освен познатите пейзажи и интериори, от Дисни са приготвили и няколко непознати дори за заклетите фенове на "Междузвездни войни" локации.

Междузвездни войни
В специални работилници ще можеш сам да изработиш светлинния си меч

На местата за отдих и хапване ще откриеш специалитети от филмите като "лепкави ребърца от каду" и пържено ендорианско тип-ип. Да, има и вегански предложения като пикантни растителни кюфтенца, хумус и пита. Сред напитките се открояват синьо мляко, зелено мляко и няколко безалкохолни коктейла. Разбира се, помислено е и за пълнолетните фенове с Юб Нуб пунш, искрящ таунтаун и Маргарита отвъд външния пръстен.

коктейли
В пивницата на Ога ще се сервират следните алкохолни коктейли: The Outer Rim, Bespin Fizz, Yub Nub rum punch и Fuzzy Tauntaun.

Според малкото журналисти, които досега са стъпвали там, не само феновете на "Междузвездни войни" ще излизат с омекнали колена и световъртеж от безкрайните детайли и зрелищност на атракционите

ОЩЕ ОТ Изкуство

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

The Simpsons vs Майкъл Джексън

Епизод на култовата анимация, озвучен от Джексън през 1991 г., ще бъде свален от всички платформи

Идва продължение на "Бохемска Рапсодия"

Ще видим ли втора част на хитовия филм за Queen?