"Талисманът" става филм

Фентъзи романът на Стивън Кинг и Питър Строб най-сетне ще бъде филмиран

Откакто Стивън Кинг и Питър Строб издадоха великолепния си съвместен роман "Талисманът" преди 35 години, не спират слуховете за неговото филмиране. Самата история в книгата е много богата и жива, давайки чудесен материал за дълъг фентъзи филм с много напрежение и страхотни герои. Сега вече Amblin Partners твърдят, че филмът ще бъде реализиран.

Режисьор на филма ще бъде Майк Баркър, работил по третия сезон на "Фарго" и сериала "Outlander". Сценарист ще бъде Крис Спарлинг. Продуцентите Amblin Partners и Kennedy/Marshall Company се оказва, че имат идея за проекта от години насам. 

"Талисманът" става филм
Първото българско издание на книгата

Идеята за филмирането на "Талисманът" се ражда още когато Стивън Спилбърг прочита недовършено копие от романа преди 35 години. Влюбва се в историята и е толкова решен да я адаптира за кино, че уговаря Universal Pictures да му закупят правата за филм за вечни времена. Дълго време желанието му е да режисира филма, преди да реши да остане само негов продуцент. 

Преди около десет години Amblin превръщат "Талисманът" в 6-часов минисериал за TNT, но от канала решават, че не могат да го излъчат и Спилбърг го изтегля и го разработва като филм.

Peter Straub and Stephen King 1977
Питър Строб и Стивън Кинг през 1977

"Талисманът" разказва историята на 12-годишния Джак Сойер, който се впуска в пътешествие от Ню Хемпшир към западния бряг, за да намери митичния талисман, който може да спаси майка му от прегръдката на рака. Той преминава през Америка, но се озовава и в паралелен свят, подобен на историческото средновековие, чиято кралица също умира от тежка болест и е паралелен образ на майка му. В "Териториите" царят и законите на физиката, и магиите, там живеят и магьосници, и върколаци, и летящи хора.

"Талисманът" е сред книгите на Стивън Кинг (макар и в съавторство с Питър Строб), която е сред периферията романи, свързани с историята на поредицата "Тъмната кула", заедно с продължението си "Черният дом" от 2001, "Сейлъмс лот", "Сърца в Атлантида", "Сблъсък", "То", "Очите на дракона" и други.

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Батман срещу Костенурките нинджа

Виж първи трейлър на новата анимация

Виж първи трейлър на „The Dead Don’t Die" на Джим Джармуш

Филмът изглежда, сякаш ще бъде ненапрягаща, особена комедия в зомби-жанра