Чикаго vs. Джуси Смолет

Актьорът бе обвинен в организиране на атака срещу себе си, после обвиненията паднаха, но сега градските власти ще го съдят, за да плати разходите по разследването

Стефан Стефанов 12 април 2019

В началото на годината американският актьор Джуси Смолет внезапно се прочу повече по новините, отколкото с изявите си в сериала „Empire". Той обяви, че на 29 януари е бил нападнат и обиждан на расистка и сексуална основа от двама мъже на улицата в Чикаго.

Чикаго vs. Джуси Смолет
Джуси Смолет

Случаят беше понесен на върха на медийната вълна, а полицията в града прие случилото се изключително сериозно и направи щателно разследване. Заключението от разследването бе, че Смолет сам е организирал нападението над себе си. През март обаче прокуратурата изненадващо свали всички обвинения срещу Смолет, без да даде конкретни обяснения и с уточнението, че той е положил обществено-полезен труд и е платил гаранция от 10 хил. долара.

Това обаче не е достатъчно за градската управа на Чикаго, защото случаят е разследван от над 20 полицаи и детективи, които са натрупали над 1000 извънредни часа работа. Тези разходи възлизат на над 390 хил. долара и това е причината властите да заведат граждански иск срещу Смолет.

джуси смолет 2

В този случай засекретените доказателства от предишното разследване могат да бъдат използвани за гражданското дело срещу актьора. Също така, за първи път той може да бъде заставен да даде показания под клетва.

Неприятната новина за Чикаго е, че градът може да загуби повече пари в правната битка срещу Смолет, отколкото той би могъл да им плати, ако я загуби.

лори лайтфут
Лори Лайтфут

Новоизбраният кмет на Чикаго Лори Лайтфут, която е бивш прокурор, засега призовава само за повече разяснение защо обвиненията срещу Смолет са били свалени.

ОЩЕ ОТ Музика

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Филм за големия Павароти

Виж първи трейлър на филма за оперната легенда Лучано Павароти

Задава се скандалът "Pasolini" с Уилям Дефо

Актьорът ще играе скандалния режисьор Пиер Паоло Пазолини във филм на Абел Ферара, който излиза по кината през май