Задава се скандалът "Pasolini" с Уилям Дефо

Актьорът ще играе скандалния режисьор Пиер Паоло Пазолини във филм на Абел Ферара, който излиза по кината през май

Стефан Стефанов 12 април 2019

Режисьорът Абел Ферара започна повече от обещаващо 90-те години с филми като "King of New York” и "Bad Lieutenant”, но кариерата му постепенно забуксува.

Ферара си създаде име на труден режисьор, който създава проблеми на пост-продукцията и не пести острите си думи. Когато  IFC Films орязват 17 минути от филма му "Welcome to New York”, той обвини компанията в „корпоративно нападение" и призова другарите си режисьори  да изгорят централата IFC Center.

Задава се скандалът "Pasolini" с Уилям Дефо
Абел Ферара

Вероятно на подобни причини се дължи забавянето от 5 години на премиерата на филма "Pasolini”, посветен на Пиер Паоло Пазолини. Продукцията бе показана на фестивалите във Венеция и Торонто през 2014 г., но ще тръгне по кината от 10 май тази година.

абел ферара 2

Ферара очевидно е намерил много пресечни точки със съдбата на Пиер Паоло Пазолини. Филмите на режисьора, изпълнени със секс и католицизъм,  предизвикват силно възмущение и стават мишена за порицание и цензура. Последният му филм "Salo or the 120 Days of Sodom” предизвиква най-големия скандал на Пазолини, защото лентата представя доста подробни и натуралистични сцени на насилие и разврат.

пиер паоло пазолини
Пиер Паоло Пазолини

Филмът на Ферара разказва за последните дни на Пазолини, след излизането на "Salo or the 120 Days of Sodom”. Италианецът е убит през ноември 1975 г., като версията на полицията е, че престъплението е извършено от улична мъжка проститутка. Част от феновете на режисьора обаче до ден-днешен се съмняват, че той е бил ликвидиран, заради хомосексуализма си, както и заради съдържанието на своите филми.

уилям дефо
Уилям Дефо

В ролята на италианския режисьор ще бъде Уилям Дефо, а без съмнение "Pasolini” ще бъде толкова скандален, колкото и филмите на самия италиански режисьор.

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Чикаго vs. Джуси Смолет

Актьорът бе обвинен в организиране на атака срещу себе си, после обвиненията паднаха, но сега градските власти ще го съдят, за да плати разходите по разследването

"The Last of the Mohicans" на сериал

Телевизионният проект ще има тежката задача да излезе от сянката на култовата филмова адаптация с Даниъл Дей-Люис