"The Last of the Mohicans" на сериал

Телевизионният проект ще има тежката задача да излезе от сянката на култовата филмова адаптация с Даниъл Дей-Люис

Стефан Стефанов 12 април 2019

Историята на "The Last of the Mohicans” е толкова богата на запомнящи се образи и драматични ситуации, че е привлякла вниманието на няколко от най-известните имена в телевизионния бизнес.

"The Last of the Mohicans" на сериал
Кари Фукунага

Следващата адаптация на романа на Джеймс Фенимор Купър ще бъде на творческия тандем Кари Фукунага и Никол Касел. Фукунага е режисьор на следващия филм за Джеймс Бонд, както и на първия сезон на сериала "True Detective”. Освен това, той има опит с историческите продукции, защото е режисирал "Jane Eyre”.

никол касел
Никол Касел

До този момент няма друга информация, освен, че режисьор ще е Никол Касел, която е режисирала епизоди от "Westworld”, "The Americans”, "Rectify” и "Better Call Saul”, а сценаристи ще са Фукунага и Никълъс Осборн.

"The Last of the Mohicans” има девет филмови адаптации, но най-известната от тях е на режисьора Майкъл Ман от 1992 г. Филмът прави голямо впечатление с отличната актьорска игра, автентичните костюми, както и със страхотен саундтрак, а изпълнението на Даниъл Дей-Люис изпъква с класа, както обикновено.

По "The Last of the Mohicans” има няколко сериала, включително и един анимационен, който e излъчван между 2004–2007 г.

ОЩЕ ОТ Изкуство

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Задава се скандалът "Pasolini" с Уилям Дефо

Актьорът ще играе скандалния режисьор Пиер Паоло Пазолини във филм на Абел Ферара, който излиза по кината през май

Трейлър на "Междузвездни войни" Епизод 9

Филмът ще се казва "The Rise of Skywalker"