Апокалипсисът е с още по-добро качество

"Apocalypse Now" излиза отново по кината, както и на 4K Ultra HD за домашно гледане

Филмът на Франсис Форд Копола „Apocalypse Now" излиза по кината през 1979 г. и бързо се налага като непреходна класика в Седмото изкуство.

Филмът е направен по книгата на Джоузеф Конрад „Сърцето на мрака" и в него участват актьори като Марлон Брандо, Мартин Шийн и Денис Хопър. Огромните проблеми около снимките са известни на кино-феновете, а самият Копола инвестира лични средства, за да завърши продукцията. Резултатът е повече от впечатляващ – „Apocalypse Now" носи над 150 млн. долара от бокс-офиса, печели 2 награди Oscar, както и наградата на фестивала в Кан, където филмът е представен, въпреки че не е довършен.

През 2001 г. режисьорът Копола пусна удължената версия на филма „Apocalypse Now Redux"  с отпаднали от оригиналната версия сцени и повече музика в саундтрака. По повод 40-годишината от излизането на филма феновете ще могат да го гледат с максимално добро качество.

Апокалипсисът е с още по-добро качество
Мартин Шийн в кадър от филма

"Apocalypse Now Final Cut" излиза по кината на 15 август, но за хората които искат да го гледат вкъщи, ще има още по-приятна изненада. На 27 август 2019 г. филмът ще бъде издаден в 4K Ultra HD Combo Pack, който ще съдържа класиката на Копола в три варианта - на дигитално копие, три Blu-Ray диска, както и на един диск с 4K Ultra HD качество. Последното е страхотно, защото така Апокалипсисът направо ще влезе в хола ти.

 

 

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Първи трейлър за втората част на То

Виж и порасналия Клуб на неудачниците

Минутка за смях

Феновете на „Game of Thrones" се развихрят, когато става въпрос за меме-та, посветени на поредицата