В защита на Ален Делон

Правозащитни организации са против легендата да получи почетна награда в Кан, но арт директорът на фестивала публично го защити

Арт-директорът на филмовия фестивал в Кан Тиери Фремо публично коментира темата с почетната награда на фестивала, която през тази година ще бъде връчена на филмовата легенда Ален Делон.

Редица американски организации за правата на жените се обявиха срещу това Делон да получи наградата. Те са на мнение, че актьорът не я заслужава, защото е признавал, че е удрял жени, не е съгласен с еднополовите бракове и е изразявал подкрепа за френската крайна десница.

В защита на Ален Делон
Ален Делон на червения килим

По време на специална пресконференция Фремо подчерта, че наградата ще бъде връчена на Делон за постиженията му като актьор, а не заради негови публични изказвания или политическа позиция. Фремо допълни, че легендата на френското кино има право на собствено мнение, дори то да не се харесва на останалите.

тиери фремо
Тиери Фремо

Фремо посочи, че изказванията на Делон не са толкова скандални, колкото тези на американския президент Доналд Тръмп по редица въпроси и призова американските правозащитни организации да се съсредоточат върху случващото се в САЩ.

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Без пари за Queen от „Bohemian Rhapsody"

Китаристът на групата Брайън Мей изненадващо разкри, че не е получил пари от филмовия хит

Fight!

Започват снимките на нов филм по култовата игра „Mortal Kombat"