Ще ти липсва "Игра на тронове"? Идват "Очите на дракона"

Фентъзи романът на Стивън Кинг ще се превърне в сериал

Тази нощ завършва фентъзи епосът по HBO Go "Игра на тронове". И ако ти си като много от феновете, които се чудят как ще живеят без приказно-кървавия сериал в живота си, то имаме новина, която може и да те успокои. Hulu и Fox 21 са дали зелена светлина на сериал по стария фентъзи роман на Стивън Кинг "Очите на дракона", издаден през 1984.

Ще ти липсва "Игра на тронове"? Идват "Очите на дракона"
Първото българско издание с корица от Петър Станимиров

Феновете на Кинг знаят, че действието на книгата се разгръща в кралство Делейн - част от света на "Тъмната кула", а архизлодеят на величествената поредица на автора е главният злодей и в тази приказка, тук заел ролята на кралския магьосник Рандъл Флаг. Със същото име то вилнее в опустошения свят в "Сблъсък". Така постепенно периферията от книги и новели, свързани с "Тъмната кула" започва да се появява и на екран. Остава само да се направи и сериалът по поредицата, след изключително разочароващия филм с Идрис Елба от 2017.
Hulu са придобили правата за пилотен епизод по "Очите на дракона". Той ще бъде написан от Сет Греъм Смит, а Fox 21 ще бъде студиото, което ще разпространява филма. 

stephen-king
Стивън Кинг и корицата на първото издание

Крал Роланд управлява кралството си Делейн както може - не е най-добрият крал, но в никакъв случай не е и лош. Иска му се да постигне героични дела, но за такива просто няма предпоставки. Когато се ражда синът на краля принц Питър - благороден и честен момък, който гордо ще може да наследи короната, магьосникът Флаг вижда в него заплаха за позицията си и тайните си планове да узурпира властта, да управлява в сянка и да разруши кралството. Затова, когато кралица Саша ражда втория си син, той вижда шанс и подкупва санитарката да убие кралицата при раждането на бебето. Докато течат годините и Томас расте плах и податлив на манипулациите на Флаг. А когато магьосникът му показва тайни проходи в замъка и скрити наблюдателни помещения, успява да подведе момчето, да вярва, че големият му брат Питър отравя баща им. Така Питър е хвърлен в кула като затворник, а Томас, едва 12-годишен сяда на престола и позволява на Флаг да управлява кралството от негово име, като постепенно Делейн започва да тъне в разруха и мизерия...
 

ОЩЕ ОТ Музика

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Бил Мъри е готов за още един „Ghostbusters"

Холивудският ветеран иска да се завърне в следващия филм от поредицата, който ще излезе догодина

С два крака в гърба

Виж как неизвестен мъж нападна в гръб Арнолд Шварценегер в Южна Африка