Kуентин Тарантино потвърди, че се оттегля от киното

Режисьорът обяви, че е дал всичко, което е могъл, на седмото изкуство

03 юли 2019

Куентин Тарантино казва не за първи път, че ще дръпне завесата на блестящата си кариера в Холивуд, след като завърши десетия си филм. Въпреки че последният му "Имало едно време в...Холивуд" е деветото платно, режисирано от него, режисьорът обяви, че намерението му да напусне сцената е съвсем сериозно: "Мисля, че що се отнася до кино продукции, съм стигнал края на пътя, сподели той в интервю за GQ Австралия. Виждам себе си в ролята на автор на книги и театрални постановки. Ще продължавам да се занимавам с изкуство, но наистина мисля, че съм дал всичко, което можех, на киното."

Критиците вече "Имало едно време в...Холивуд" за неговия magnum оpus, който съчетава всичко най-добро от моментално разпознаваемия му почерк като режисьор и сценарист.

"Ако "Имало едно време в...Холивуд" бъде приет добре, това ще е добър финал на кариерата ми и няма да се наложи да броим до 10. Ще видим", допълва режисьорът. Ако все пак се стигне до десети филм във филмографията му, според слуховете това ще е пълнометражно платно от поредицата "Star Trek", но дали Тарантино ще се качи на легендарния космически кораб или ще предпочете да остане при нас на земята, не е никак ясно.  

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Дани Бойл работи по телевизионен сериал за предисторията на "Плажът"

Все още не е ясно дали Леонардо ди Каприо ще нахлузи шарените бански за някоя от главните роли

Приказката за Мулан продължава

Излезе първия трейлър за игралната версия на "Mулан" на Disney