Дюн 2020

Какво знаем за предстоящата нова екранизация

Ивайло Александров 08 октомври 2019

"Дюн" е един от най-обичаните от сай-фай романи. Книгата на Франк Хърбърт от 1965 е обявена за най-продаваният научнофантастичен роман на всички времена. Логично, още през 1984 се появи и първи филм по книгата, който макар и режисьорът му Дейвид Линч да не харесва особено, се превърна в култ сред киноманите. Сега обаче се задава нова и много мащабна продукция.

Дюн 2020

Новият "Дюн" е режисиран от Денис Вилньов ("Блейд Рънър 2049"), а сценаристи са той, Ерик Рот ("Форест Гъмп", "Вътрешен човек", "Любопитният случай с Бенджамин Бътън") и Джон Спайтс ("Прометей", "Доктор Стрейндж"). В каста са имена като Тимъти Шаламет, Ребека Фъргюсън, Оскар Айзък, Джейсън Момоа и Джош Бролин.

dune

Снимките са приключили преди два месеца, а филмът трябва да се появи на екран през ноември догодина. Според информацията до момента, филмът ще покрива първата половина на книгата, съответно се очаква да има и втори филм, който да завърши историята от "Дюн". Очаква се и сериал "Dune Sisterhood", посветен на ордена Бени Джесерит. Продуценти и консултанти са Брайън Хърбърт, синът на писателя Франк Хърбърт и авторът на някои от продълженията на "Дюн" Кевин Дж. Андерсън. 

ОЩЕ ОТ Музика

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Ирландски прелести

Виж чисто новия трейлър на дългоочакваната гангстерска сага на Мартин Скорсезе "Ирландецът"

Ченгето от Бевърли Хилс се завръща

Еди Мърфи потвърди, че се работи по четвърта серия