Лорд Ветинари е жена

Виж кой още e със сменен пол в новия сериал за Стражите по Тери Пратчет

Ивайло Александров 20 ноември 2019

"Стражите" на BBC Studios и Narrativa вероятно ще поразбуни духовете на заклетите фенове на сър Тери Пратчет със смелите си, политкоректни решения. Най-голямата изненада идва с избора на Ана Чанслър за ролята на лорд Хавлок Ветинари - брилянтния и безмилостен едноличен управник на града-държава Анкх-Морпорк. В книгите той е представен като суров, безскрупулен мъж с хладен, остър ум и светкавични решения.

Лорд Ветинари е жена

Телевизионната продукция ще се базира на романите на Пратчет за Градската стража ("Стражите! Стражите", "Въоръжени мъже", "Глинени крака", "Шовинист", "Петият слон", "Нощна стража", "Туп!", "Смрък"), а продуцентите обещават да представят "невероятно анархистично, вълнуващо и забавно криминале". Изпълнителен продуцент е Роб Уилкинс, който стои зад сериала "Добри поличби", главен сценарист е Саймън Алън ("M.I.High", "The Musketeers"), а режисьор е Крег Вивейрос (сериалът "Война на световете").

Guards

Освен лорд Ветинари, в жена се превръща и Диблър-сам-си-прерязвам-гърлото, за по-кратко Гърлото в сериала. Неговата роля ще се изпълнява от Рут Мейдли. Някогашният глава на Гилдията на убийците доктор Крусес също ще бъде представен от дама - Ингрид Оливър. В главната роля на командир Сам Вайнс ще бъде Ричард Дормър (лорд Берик Дондарион от "Игра на Тронове", а останалия каст можеш да видиш на картинките. Знаем, че снимките са започнали на 30 септември в ЮАР, излъчването ще започне някъде през 2020 и вероятно ще има 8 епизода.

ОЩЕ ОТ Музика

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Чешкият шпионски сериал "На тъмно" е разтърсващ разказ за края на студената война

Чешката шпионска драма „На тъмно" - най-новото заглавие от оригиналните продукции на HBO Европа, е достъпна за binge-watching в HBO GO с всичките си 6 епизода.

Джона Хауeр-Кинг: „Свят в пламъци" дава пълнокръвна картина на Европа в навечерието на Втората световна"

Срещаме се с младия британски актьор Джона Хауeр-Кинг в студена Варшава. Поводът е новият сериал „Свят в пламъци", с който Джона дебютира в първата си главна роля в мащабна продукция