Гибли в Netflix

Всички филми на анимационното студио влизат в стрийминг платформата

В рамките на следващите три месеца всички филми на японското анимационно студио "Гибли" ще бъдат качени в стрийминг платформата Netflix. Това означава, че от февруари ще можеш да гледаш на телевизора у дома 21 заглавия от каталога на "Гибли".

Гибли в Netflix
"Подвижният замък на Хоул"

Netflix имат ексклузивни права за разпространение на филмите в цял свят, без Северна Америка и Япония. Анимациите ще бъдат дублирани на 20 езика и ще имат субтитри на още 28. На 1 февруари в платформата ще се появят "Лапута: Замъкът в небето", "Моят съсед Тоторо", "Доставките на Кики", "Only Yesterday", "Порко Росо", "Ocean Waves" и "Приказки от Землемория". Слад това на 1 март Netflix ще качат още "Наусика от Долината на вятъра", "Принцеса Мононоке", "My Neighbors Yamadas", "Отнесени от духовете", "Завръщането на котката", "Тайният свят на Ариети" и "Приказка за принцеса Кагуя". От 1 април ще излезе и последната серия филми, включваща "Пом Поко", "Шепотът на сърцето", "Подвижният замък на Хоул", "Поньо от скалата край морето", "На хълма с маковете", "Вятърът се надига" и "When Marnie Was There". Единственият филм, който няма да се появи в Netflix е "Grave of the Fireflies", тъй като самото студио "Гибли" не държи правата за него.

Miyazaki
Създателят и основен режисьор и аниматор на "Гибли" с някои от творенията си

Тази година "Гибли" празнува 35-ия си рожден ден и след като дълги години отказваше да предостави филмите си на стрийминг платформите, най-сетне отстъпва правата на Netflix, за да достигне до по-широка аудитория. Продуцентът на студиото Тошио Сузуки споделя: "Вслушахме се в желанието на феновете и решихме да пуснем целия ни каталог за стрийминг. Надяваме се, че хората по цял свят ще открият света на Студио Гибли по този начин." Всички анимации на студиото са рисувани на ръка и имат великолепен и много детайлен пейзаж, като всеки от филмите малко или много третира темите за екологията и опазването на природата.

А ако питаш кой от тези филми бихме ти препоръчали, отговорът е лесен - всички!

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Следващият Джеймс Бонд няма да бъде жена

"Бонд може да е с всякакъв цвят на кожата, но е мъж" потвърди един от продуцентите на легендарната поредица

1917

Военен епос такъв, какъвто трябва да бъде