Как можеше да изглежда "Междузвездни войни" 9

Излязоха кадри от версията, по която е работил Колин Тревъроу

От няколко дни в мрежата циркулират кадри от незавършената версия на "Междузвездни войни" епизод 9, по която работи, а впоследствие се отказва режисьорът Колин Тревъроу ("Джурасик свят"). Освен тях, режисьорът потвърди, че работното заглавие на филма е било "Star Wars: Duel Of Fates" ("Междузвездни войни: Дуел на съдбите").

Как можеше да изглежда "Междузвездни войни" 9

В кадрите, на които виждаме Лея да прикляка до ВВ-8 (което силно напомня на сходната сцена в "Нова надежда"), Рей с лазерен меч с две остриета, С-3PO, който се навежда над тежко ранения и повреден R2-D2, както и дуел между Кайло Рен и Дарт Вейдър.

Епизод 9

"Да, това е от "Дуел на съдбите". Но никога не бих убил R2, просто е тежко ранен", казва Тревъроу. Режисьорът споделя, че неговият филм би тръгнал в доста различна посока от "Възходът на Скайуокър". В него Съпротивата е щяла да се вдигне на бунт към окупирания от империята Корускант.

Епизод 9

Колин Тревъроу се оттегли от работата по деветия епизод на "Междузвездни войни" само няколко месеца, след като прие задачата. И той, и единият от сценаристите Джак Торн, подчертаха, че имат непреодолими различия по развитието на историята и визията на филма. Впоследствие деветият филм се прекръсти на "Възходът на Скайуокър" и бе завършен под режисурата на Джей Джей Ейбръмс.

Епизод 9

 

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Ще има ли още филми "Блейдрънър"?

Денис Вилньов иска отново да изследва света на двата филма

От книга към екран

5 филма по книги, които чакаме с интерес през 2020