"The Beatles: Get Back" на Питър Джаксън излиза през септември

В документалната лента ще бъде включен целият 42-минутен прощален концерт, който бандата изнася на покрива на своята щаб-квартира на Savile Row

12 март 2020

За да направи филма, който се фокусира върху създаването на предпоследния студиен албум на ливърпулските легенди "Let It Be" , обезсмъртилия се с поредиците "Властелинът на пръстените" и "Хобитът" режисьор е прегледал на 55 часа непоказван досега видео материал. По-голямата част от него е заснет от Майкъл Линдзи-Хог през 1969-а с цел да бъде използван за неговия филм "Let It Be", излязъл през 1970, малко след като The Beatles обявяват, че се разпадат. Използвани са и над 140 часа аудио, записано по време на работата над  ‘Let It Be’.

"Много съм щастлив, че Питър (Джаксън) се съгласи да се гмурне в нашия архив, за да покаже истината за The Beatles и начинът, по който течеше съвместната ни работа като група", сподели Пол Макартни. Приятелството и любовта между нас струят от всяка секунда от лентата и ми напомнят колко красиви и луди времена преживяхме заедно."
"Питър се справи прекрасно със задачата си и за разлика от предишния филм ("Let It Be" на Линдзи-Хог - бел.ред.), тук има много повече любов и мир, които винаги са били в основата на The Beatles", добавя Ринго Стар.


"The Beatles: Get Back" ще излезе по кината на 4 септември

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Виж финалния трейлър на "Черната вдовица"

В ролята на емблематичната героиня от вселената на Marvel и "Oтмъстителите" Наташа Романоф се завръща Скарлет Йохансон

Какво научих: Гилермо Пфенинг

Актьорът от „Храна за любовта" на HBO за добрите житейски уроци, гурме пътешествията и какво ядене би си поръчал за последно, ако го осъдят на смърт