Концертна програма

5 лайва тази година, които искаш да посетиш

08 януари 2018

5 лайва тази година, които искаш да посетиш

От джаз, през електро-поп, синт и уейв, та до експериментален метъл, всички в редакцията си имаме музика, която ни изкарва от тайните ни бърлоги и ни събира със себеподобни в концертните зали, клубове и стадиони. Сега ще хвърлим един поглед към концертната 2018 и ще щрихираме пет събития, които още от обявяването си скочиха в графа "задължителни".

Концертна програма

Стинг Когато британският артист Гордън Съмнър излезе на сцената, класата и харизмата му са непоклатими и са показателни за 40-годишната му активна дейност. Стинг неведнъж е изнасял концерти у нас, но този път ще е доста различно събитие. Певецът и басист ще излезе в две поредни вечери в древната красота на Античния театър в Пловдив. Концертите ще бъдат съвсем бутикови затова и цените на билетите са такива - от 110 до 190 лева. Датите са 19 и 20 юни. Падат се вторник и сряда, което означава, че можем да си пуснем отпуск 4 дни, два от тях през деня да обикаляме пловдивските красоти, вечер да сме на концерт, а след това да щипнем до края на седмицата към Кавала, която е на някакви си 260 километра от Пловдив.

[caption id="attachment_13826" align="aligncenter" width="1000"]

Фотография: Rebecca Blissett[/caption]

Gogol Bordello Тук се възрадва пънкарливата и все още жива и дива част от душите ни. Оркестърът (добре де, жив джипси пънк бенд) на Юджийн Хюц пристига за първия си лайв у нас в Интер Експо Център на 30 май. А би трябвало да си живял в пещера без достъп до електричество, за да не си чул ултра енергичните хитове на Gogol Bordello "Start Wearing Purple", "Mala Vida" или "Think Locally Fuck Globally". Билети за веселбата можеш да си вземеш срещу 45 лева.

Enslaved & Samael Две от легендарните европейски метъл банди идват за съвместен концерт в Mixtape 5 на 3 април. Норвежците Enslaved стартираха в самото начало на 90-те със суров, но почерков блек метъл, минаха през викингска епика, като постоянно разгръщаха музикалните си хоризонти, а днес вече спокойно можем да ги наречем прогресив майстори и експериментатори. Samael са от Швейцария и след няколко албума с блек и дарк метъл в първите години на 90-те, направиха сериозен скок и озадачиха метъл обществото с много електроника, синтове, програмирани барабани и индъстриъл звучене, на фона на стегнати рифове и маршови напеви. И двете групи идват с топли-топли албуми от 2017. Билетите са по 60 лева.

[caption id="attachment_13828" align="aligncenter" width="1024"]

Enslaved[/caption]

Hills Of Rock Миналата година с първото си издание фестивалът до Гребната база в Пловдив не можа да ни придърпа натам с афиша си. Тази година положението обаче е коренно различно, защото организаорите са изкарали тежката артилерия. Стане ли въпрос за хеви метъл, няма по-големи имена в историята от британските ветерани Judas Priest и Iron Maiden. А на 21 и 22 юли те ни идват в пакет в рамките на фестивала. Честно, изобщо не ни интересува какво още ще включва програмата му - там сме. Комбинираният билет в момента е 140 лева, като дотогава ще поскъпне още два пъти и ще стигне 170 в деня на Hills of Rock.

[caption id="attachment_13829" align="aligncenter" width="1024"]

Judas Priest[/caption]

Роджър Уотърс На пръстите на ръцете се броят мега звездите, които са на сцена от 60-те години насам, а все още са не просто активни, а все така огромни и недостижими. Сред тях е и басистът, вокалист и основен композитор на Pink Floyd до 1983 Роджър Уотърс. Британският музикант издаде през 2017 първия си солов албум от 25 години насам - чудесният "Is This the Life We Really Want?". В турнето "Us + Them" Уторъс включва песни и от годините си с Pink Floyd, и акценти от цялата си солова кариера. Билетите са от 80 до 180 лева, мястото е Арена Армеец, а датата - 4 май.

ОЩЕ ОТ Музика

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Стани богат... от грамофонни плочи!

Веднага да преровиш килера на вашите - току-виж си докопал нещо много скъпо!

Radiohead съдят Лана дел Рей

Певицата била откраднала хит на британците