Съмнения около смъртта на Джеймс Браун

Три серии на CNN повдигат въпроса дали Кръстника на соул музиката действително умира от сърдечен удар през 2006 г.

Ивайло Александров 06 февруари 2019

Официалната причина за смъртта на Джеймс Браун на Коледа 2006 г. е сърдечен удар в следствие от усложнение от пневмония. По това време 73-годишният Кръстник на соул музиката вече има здравословни проблеми, но смъртта му изглежда повече от странна за неговите близки, както и за лекуващия го доктор.

Съмнения около смъртта на Джеймс Браун

Разследване от три части на CNN през 2019 г. разкрива, че семейството и близките на покойния изпълнител настояват за аутопсия на тялото и разследване на смъртта му. Пред камерите неколцина от приятелите на Браун също се съмняват, че той може би е бил убит.

Един от най-недоверчивите към официалната причина за смъртта на Джеймс Браун е докторът, подписал смъртния му акт. Доктор Мартин Крофърд споделя, че бързината, с която Браун умира през декември 2006 г.е повече от съмнителна, защото пациентът не изглеждал толкова зле. Крофърд твърди, че е поискал аутопсия на тялото, но дъщерята на певеца Яма Браун е отказала. Самият доктор има съмнения, че причината за това, е, че Джеймс Браун може би е умрял по-скоро от свръхдоза, отколкото от сърдечен удар.

фж

 

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Бал с маски

Джонатан Бри идва на концерт в София

Техно и хаус майстори на EXIT Festival

Фестивалът събира водещи електро артисти под шапката си това лято