250 човека, една песен

Чуй как 250 музиканти изпълняват заедно "Sad But True" на Metallica

Стефан Стефанов 19 април 2019

RocknMob е руски колектив, който прави масови флаш-моб изпълениня на кавъри на групи като Thirty Seconds to Mars, Linkin Park, Bon Jovi  и др., но това което предстои да чуеш по принцип съдържа огромна сила. Когато е изпълнено от стотици хора, по едно и също време, усещането е като от метъл земетресение.

Преди една година RocknMob организираха масово свирене на "Enter Sandman” на Metallica в Санкт Петербург. През 2019 г. те все още са на вълна Metallica класики, защото парчето, което 250 души свирят и пеят заедно, е "Sad But True”.

В това изпълнение има страхотни вокали, а всички музиканти свирят в такава хармония, че звукът от това парче на Metallica е още по-смазващ дори от оригинала.

RocknMob са повлияни от успеха на Rockin1000, които успяха да съберат 1000 музиканти за групово изпълнение на "Learn to Fly” на Foo Fighters в Чезена, Италия, през 2015 г.

ОЩЕ ОТ Четива

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Да снимаш или да не снимаш

Боб Дилън спря концерта си във Виена, за да се скара на феновете, които го снимат с телефоните си

"Earth" е супер-хит в името на природата

Парчето е призив за опазване на околната среда и в него участват Джъстин Бийбър, Ариана Гранде, Snoop Dogg, Майли Сайръс, Кейти Пери, Ед Шийрън, Backstreet Boys и други