Дяволи с китари

Концертът на бразилската метъл група Sepultura в Ливан пропадна, защото музикантите бяха обвинени в сатанизъм и не получиха визи

Стефан Стефанов 23 април 2019

Sepultura не са от леките за слушане групи, но тяхната музика очевидно е стреснала ливанските власти. На тях сигурно им се е сторило, че самият Дявол пее през устата на вокалиста Дерик Грийн. 

Бразилската банда трябваше да изнесе концерт в столицата Бейрут, но това не се случи, защото членовете на групата не са получили визи. Промоутърите от Skull Session твърдят, че имат информация, че причината за това е меко казано странна. Проблемът е, че властите мислят Sepultura за „поклонници на дявола", които не почитат християнството, а на всичко отгоре са свирили в Израел. Промоутърите отричат и трите обвинения, въпреки че по принцип пътници с печат от Израел не биват допускани в Ливан.

Очевидно Sepultura звучат прекалено зловещо в арабския свят, защото групата имаше същия проблем през 2016 г. Тогава техният концерт в Кайро не се състоя, заради подобни обвинения към музикантите.

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Селфи-музиката не е устойчива

Деймън Олбърн от Blur заклейми съвременната музика на „селфи-поколението"

Челистката, която рисува с музика

Jo Quail е за пръв път в София довечера