Челистката, която рисува с музика

Jo Quail е за пръв път в София довечера

„Държа музиката, която свиря и композирам да има дълбочина и плътност”, споделя британската челистка Jo Quail, когато я питат какво я вдъхновява. В музиката й можеш да откриеш щрихи от най-различни влияния – от пост-рок, през класически орнаменти, до електроника и ембиънт. Накратко, пиесите ѝ звучат като саундтрак на филм, който по-скоро живееш, а не гледаш.

Джоана Куейл, както е пълното име на британската музикантка, има висше музикално образование и самата тя преподава и води мастър класове в родния си Лондон и в Австралия. Казва, че слуша най-разнообразна музика – от композитори като Клод Дебюси, Арво Пярт, през Tool и Nine Inch Nails, до класически блек метъл.

Челистката, която рисува с музика

Последният й албум, миналогодишният "Exsolve” e сочен от критиката за един от най-силните инструментални и експериментални албуми за годината. "Exsolve” е невероятно емоционален и атмосферичен запис и нямаме търпение да го чуем довечера в голямата зала на Mictape 5, когато Jo Quail ще излезе на сцената преди норвежците Årabrot и японците Mono. Билети по 40 лева ще намериш на bilet.bg или на входа на клуба, без оскъпяване.

 

ОЩЕ ОТ Четива

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Дяволи с китари

Концертът на бразилската метъл група Sepultura в Ливан пропадна, защото музикантите бяха обвинени в сатанизъм и не получиха визи

Меделин, Меделин

Виж видеото към първия сингъл на Мадона "Medellín"