Отмениха Woodstock 50

Организаторите не намериха финансиране на фестивала

След гръмкото обявяване на юбилейното издание на легендарния фестивал за мир и музика Woodstock преди няколко месеца, днес става ясно, че фестивал няма да има. Преди два месеца излезе пълният (и леко разочароващ) афиш на фестивала, беше обявена дата за пускането на билетите, тя обаче отмина отдавна, а билети така и не се появиха. Днес Billboard публикува съобщение, изпратено им от организаторите на фестивала.

Отмениха Woodstock 50

"Всяка агенция мечтае да работи с легендарни брандове и да се асоциира със смислени инициативи. В нашата история сме събирали хора със сходни интереси и каузи, заради което решихме да дадем ход на честването на 50-годишнината на фестивала Woodstock. Но независимо от огромнтата инвестиция на време, усилия и отдаденост от наша страна, не вярваме, че продукцията на фестивала може да се изпълни до достойно за името Woodstock ниво, като същевременно гарантира безопасността и здравето на артистите, партньорите и публиката. В резултат на това и след внимателно обмисляне, Dentsu Aegis Network’s Amplifi Live, партньор на Woodstock 50, реши да отмени фестивала. Колкото и трудно да е това решение, вярваме, че е единственото благоразумно такова, касаещо всички замесени страни."

woodstock

Известно е, че организаторите на фестивала изпратиха запитване до Live Nation и AEG, двете най-големи промоутърски агенции в света, за финансова подкрепа от 20 милиона долара. И двете компании отказаха, като липсата на финансиране е една от очевидните причини за неуспеха на събитието. Добрата новина в случая е, че фестивалът е отменен преди да са инвестирани каквито и да било пари в него, както и без да са продадени билети, какъвто беше случая с печално известния Fyre Fest. Woodstock 50 трябваше да се проведе между 16 и 18 август до Уоткинс Глен, Ню Йорк.

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Ар Кели не отиде в съда

R&B певецът не се яви на дело по обвинение в секс с непълнолетно момиче

И The Chainsmokers на EXIT

Американците се присъединяват към силния електро денс афиш на фестивала