В чест на Буги

Z-Rock продължават предаването му, правят и концерт в негова памет

Ивайло Александров 07 октомври 2019

На 13 юли неочаквано се сбогувахме с един от най-големите в блуса и рока у нас - Буги Барабата, създател и лидер на Бараби Блус Бенд. Певецът беше и един от най-знаковите водещи в националния ефир, като 13 години беше водещ на "Буги тайм" - предаването, с което се събуждаха хиляди слушатели на Z-Rock у дома си или в колата на път за работа.

В чест на Буги

Радиото, на което Марио Събев (както е и името по паспорт на Буги) посвети години от живота си, продължава предаването в негова чест и с нов водещ - Георги Згуров-Гурко - също любим глас от радиоефира и певец на алтърнатив бандата Анимационерите. Новото старо предаване ще се нарича "Закуска за шампиони или как да си отворим едно кафе" - отново в чест на Барабата, който закова тази сутрешно-игрива реплика, свързана с бир... кафето. Гурко ще е в ефир всяка делнична сутрин от 7:00 до 10:00. Той ще обсъжда темата на деня, по която слушателите също ще могат да коментират във Facebook страницата на радиото или да се обадят в студиото на 029765633.

Буги

На 29 октомври пък колеги, фенове и приятели на Буги Барабата ще почетат паметта му както подобава на истински рокаджия - с концерта "Буги празник - 13 години Z-Rock". На сцената на клуб Терминал 1 ще излязат Б.Т.Р. , Odd Crew , Васко Кръпката и „Подуене Блус Бенд", като ще има и много изненади. Билети по 20 лева се продават в мрежата на Eventim, а на входа на клуба ще струват 25 лева.

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Днес е световният ден на музиката

Виж кои са любимите албуми на екипа на меломаните от екипите на Esquire, Eva и Miss Bloom

Пулсът на Джинджър Бейкър

Бандите, в които ритъмът на барабаниста разтърси света