Пълна програма

Тази седмица е културно разточителна

Ивайло Александров 28 октомври 2019

Обикновено в понеделник вечер облизваш рани от първия работен ден за седмицата и всичко, което ти е стоварил на главата, като напрягаш мишници за следващите 4 дни и разпускане в петък и през уикенда. Тази седмица обаче културният афиш е толкова гъсто населен с интересни и любопитни събития, че започваме от вторник и май ще приключим към Ивановден. Ето какво можеш да правиш във всяка от вечерите от 29 октомври до 3 ноември.

29 октомври – Мик Харви и Джей Пи Шайло

Пълна програма

Мултиинструменталист, композитор, певец и музикален партньор на Ник Кейв цели 36 години, Мик Харви напуска The Bad Seeds през 2010 и се отдава на „по-спокойната” според него самия среда на соловото творчество – отвъд динамиката на дългите турнета и големите арени, които му отнемат чувството за свобода и контакт с публиката (прочети повече в чудесното интервю на Никола Шахпазов за Programata.bg). Мик Харви участва във всички албуми на The Birthday Party и Nick Cave & The Bad Seeds до "Dig, Lazarus, Dig!!!” (2008), във всички записи на Crime & the City Solution до първата им раздяла през 1991, в няколко албума на Пи Джей Харви, автор е на редица саундтраци, има 10 солови албума и продуцира албуми за много други артисти. В музиката му се съчетават влияния от пост-пънка, рока и блуса. Ще го видим на сцена с австралийския артист Джей Пи Шайло (китара и беквокали), Глен Глюис (от The Cambodian Space Project, бас) и бившия барабанист на Sonic Youth Стив Шели, а преди тях, между 19:00 и 21:00 ще слушаме родните инди проекти Anna Bo и Nocktern.

Клуб Mixtape 5, билети по 28 лева от EpayGo
Събитието във Facebook

30 октомври – Суматоха

Суматоха

На 24 октомври отбелязахме 90-ата годишнина от рождението на Йордан Радичков. На 30-и пък ще е официалното й честване с постановката „Суматоха”, която самодейците от село Антон ще поставят на театралната сцена на Столична библиотека. „Суматоха" на трупата от село Антон се радва на местен успех и съставът представя своята постановка в Антон, Пирдоп, Челопеч и Мирково, където представлението се играе с благотворителна кауза. В сряда ги гледаме за пръв и единствен път в София.

Столична библиотека, вход свободен
Събитието във Facebook

31 октомври - Хиджиката и неговият двойник

Hijikata

„Метеор” отдавна са доказали, че са майстори на мрака и гротеската, така че софийската премиера на спектакъла „Хиджиката и неговият двойник” (преди месец Пловдив беше първи) е едно от по-добрите предложения за Хелоуин парти. Спектакалът е посветен на Тацуми Хиджиката – легендарният създател на японския танц „буто", по-известен като „тъмният" танц, а от „Метеор” го представят като „работа в процес”.

Дом на киното, билети по 15 лева
Събитието във Facebook

ОЩЕ ОТ Музика

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Lord of The Rings In Concert се мести напролет

Новата дата за кино-концерта е 24 април

Микро място с макро музика

Горещата точка на София за винили, крафт бира и парти