На концерт или на театър?

Тазседмичната ни програма започва от днес

Ивайло Александров 06 ноември 2019

Едно от най-хубавите неща на есента, освен природата, разбира се, е че културният афиш набъбва и ти дава възможност да гребеш с пълни шепи от каквото ти хрумне – от представяния на книги и кино премиери, до ъндърграунд концерти или театрални постановки. Ето на какво се спряхме тази седмица.

6 ноември – Тотална щета

На концерт или на театър?

Ако вече сме успели да запалим в теб желание да гледаш постановките на Метеор, но още не си успял да видиш едно от най-старите им представления, тази вечер можеш да наваксаш в ДНК. Леонид Йовчев и Галя Костадинова ще прокарат през метеорската призма разбирането за щетите, които си нанасяме, докато живеем.

ДНК, 19:30, Билети по 12 лева
Събитието във Facebook

6 ноември - BUS + Obsidian Sea

BUS

Вече писахме колко ни харесаха новите албуми на гръцките стоунъри BUS: The Unknown Secretary и софийското дуум трио Obsidian Sea. Двете групи са на съвместно европейско турне, което досега премина през Италия, Австрия, Чехия, Германия и Сърбия, довечера свирят в София, а утре продължават към Гърция. Двойният удар от китарен фъз, блексабатски влияния и хеви рок е нещо, което силно препоръчваме да видиш.

Клуб Mixtape 5, 21:00, билети по 15 лева на входа на клуба
Събитието във Facebook

7 ноември – Amenra

amenra

За белгийците Amenra e трудно да се разказва с думи. Експресивният им пост-метъл създава плътна стена от мрак и истерия, в която е лесно да потънеш и след това не желаеш да се отърсиш. Поне така твърдят очевидци, гледали групата в редките им концерти в Румъния и Гърция или на фестивала Roadburn в Холандия. Това, в което сме сигурни, е че е музика, която говори сама за себе си и със сигурност искаме да попием на живо. С Amenra ще видим още атмосферичната пост-рок формация E-L-R от Швейцария и австралийската слъдж банда Ylva.

Клуб Mixtape 5, 20:00, билети по 35 лева от bilet.bg, 40 на входа на клуба
Събитието във Facebook

8 ноември – Криста Бел

Chrysta Bell

Наричат я музата на Дейвид Линч и това никак не е случайно. Тя издава два албума с него – "This Train” (2011) и "Somewhere in the Nowhere” (2016), взима участие и в продължението на „Туин Пийкс”.  Иначе в дискографията ѝ до момента има пет солови и четири албума с различни артисти, а последният ѝ "Feels Like Love” излезе през април тази година и е великолепно съчетание от диско и пост-пънк.

Клуб Mixtape 5, 21:00, билети по 28 лева от EpayGo и на входа на клуба
Събитието във Facebook

9 ноември – Nightstalker

nightstalker

Nightstalker е сред най-дълго задържалите се на сцена рокенрол банди в съседна Гърция. Заедно са вече от 30 години, като в началото музиката им е по-твърда и сурова, но от над 20 години свирят това, което най-общо минава за стоунър рок – рифове, епика, щипка психеделия и припеви, които искаш да пееш с пълно гърло с вокалиста им Арги. Идват с чисто новия си албум "Great Hallucinations”, който е едно от най-хубавите неща, които са издавали напоследък. В концерта преди тях ще видим и чуем софийската хеви сайк банда Comasummer и румънските стоунъри Purple Caravan.

Клуб Live & Loud, 21:00, билети по 23 лева от Eticketsmall
Събитието във Facebook

ОЩЕ ОТ Музика

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Съпротивата на Тори Еймъс

Певицата и пианист издава политически и социално ангажирани мемоари

Чуй първа нова песен на Ози от 9 години

Новият му албум излиза догодина