Музика с особено присъствие

heptagram и Krekhaus с много специален лайв в петък вечер

Ивайло Александров 27 ноември 2019

Две български групи си подават ръка, за да направят заедно концерт, който ще остане паметен и за тях, и за публиката в Sofia Live Club на 29 ноември.

Началото на концерта ще дадат heptagram (на водещата снимка) с аудио-визуално шоу, което освен това ще бъде записано и заснето за бъдещо издание. Групата е основана от мултиинструменталиста и композитор Даниел Иванов, който записва сам албумите на heptagram, но във всеки от тях кани гости от българската алтернативна сцена. Третият албум "glass elevators" излезе миналата година. В песните на heptagram прозират влияния от амтосферичния и прогресивния рок с щипка сайкъделик, които създават космична атмосфера и повеждат слушателя на музикално пътешествие. Запознатият лесно може да открие поклон към банди като Deftones, Nine Inch Nails или Tool, но музиката на heptagram носи специфичния белег на авторство и собствен стил.

Krekhaus са на сцена сравнително отскоро, но експлозивният им прочит на модерния рокенрол, с щипка блус и спомени за гаражните банди от 60-те и 70-те бързо ги изстреля на редица големи музикални събития в страната като "БНР Радио Парк Фест", "Hills of Rock" и "Капана фест". 
Доста добре звучи като за петък вечер, в която освен че ще чуеш две силни родни банди на живо в уюта на един от добрите софийски клубове, ще запечаташ и присъствието си в предстояще видеоиздание, нали? Билети по 10 лева в мрежата на bilet.bg и 15 на входа на клуба. Вратите отварят в 20:00, а началото е малко след 21:00. Събитието във Facebook.

Музика с особено присъствие
Krekhaus, фотография Маргарита Русева

 

ОЩЕ ОТ Музика

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Faith No More с турне догодина

Американската банда обяви първите си концерти

Фил Анселмо в България с песните на Pantera

Легендарният фронтмен идва у нас с групата си The Illegals