Уили Нелсън спира да пуши

Музикантът има проблеми с дишането

Ивайло Александров 06 декември 2019

Ако има някой по-отдаден защитник на марихуаната от Снууп Дог, то това несъмнено е кънтри легендата Уили Нелсън. Най-малкото, защото има близо 40 години преднина пред вечно напушения рапър. Уили е известен с любовта си към тревата, дори преди няколко години сайтът му зареждаше с анимация на изгарящ джойнт, докато като фон течеше негово парче.

Уили Нелсън спира да пуши

Сега обаче нещата за 86-годишната звезда се променят. Уили Нелсън обяви, че вече няма да пуши, заради зачестили напоследък здравословни проблеми с дихателните пътища. "Навремето доста натоварвах белите си дробове, затова и днес имам проблеми с дишането, така че трябва да внимавам. Започнах да пуша кедрова кора, после преминах на цигари, а след това пуших какво ли още не и това едва не ме уби." Все пак Уили казва, че няма да престане да консумира канабисови продукти и ще продължи да хапва спейс кейкове и да ползва вапоризатори. 

nelson

Уили Нелсън е отдавнашен защитник на идеята за легализиране на марихуаната. А откакто тя е декриминализирана в САЩ, той отглежда и продава различни сортове през магазина си Willie's Reserve. Там той е главен тестер на продукцията и казва, че ще продължи да опитва всяка реколта, като няма да гълта дима, но ще пуши, за да провери вкусовите и ароматните качества на тревата.  Уили продължава да изнася концерти, въпреки напредналата си възраст, като наскоро обяви и турне през 2020. "Тур бусът и пътят са моят дом", казва той.

ОЩЕ ОТ Музика

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Причините Аланис Морисет да пие

Чуй първа нова песен на певицата от 7 години

Миленита с ново парче

Виж клипа на "Брак" с Бичето