Чуй ново парче от певеца на Depeche Mode Дейв Гахан

В случая песента не "подгрява" за предстоящ солов албум на Гахан, а е колаборация с Humanist

13 януари 2020

Humanist е проект на продуцента и китарист на инди ентусиастите Exit Calm Робърт Маршал, който следващият месец ще пусне едноименния дебютен албум, вдъхновен от филма "The Living Room" - документална лента за живота и смъртта на певеца Гейвин Кларк. За да представи по-пълнокръвно тежащи на мястото си теми като "живота, раждането, смъртта, религията и преходността на човешкото съществуване", Маршал първо съставил достатъчно дълъг списък от певци, с които би искал да работи, а после свършил и по-трудната работа - да осигури звезди като Марк Ланеган, Марк Гарднър (Ride), Джон Роб (The Membranes, които не толкова отдавна видяхме на живо и в София), Рон Сексмит, Джим Джоунс и самият Гахан за проекта.

"Връзката между Роб и мен направи Марк Ланеган, който е работил с него по последните му няколко албума, сподели Гахан пред NME. Когато се срещнахме, музиката вече беше готова, Марк беше написал и думичките, така че от мен се искаше просто да ги изпея, съобразявайки се с мелодията. Беше странна колаборация. Първоначалната идея е била Марк да изпее това парче, така че внимавах много да не се отклонявам от това, което бяха измислили като посока и усещане двамата с Роб. Нещата на Роб обикновено са много мрачни, а китарата на Марк добавя още дълбочина към тях. "

Чуй ново парче от певеца на Depeche Mode Дейв Гахан

"Прекрасно е да работиш с такива хора, защото те карат да излезеш извън зоната си на комфорт. За мен това е начин да стана по-добър в това, което правя, а и в процеса на работа с хора със свежи идеи уча толкова много нови неща. Абе, ако трябва да бъда честен, направо крада от такива хора", завършва съвсем искрено Гахан.

Едноименният дебютен албум Humanist ще излезе на 21-и февруари

 

 

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Деветте песни на Дейвид Боуи, които промениха света

Oбръщаме поглед с любов и тъга към 9 парчета на вечния рок хамелеон, който ни напусна на 10 януари 2016-a, които ни карат да делим кратката, но горда история на рок музиката на два периода - преди и след появата на Дейвид Боуи на музикалната сцена

Новият Pearl Jam ще се казва "Gigaton"

Групата обяви и концерти за 2020