Тъмната страна на диското

DOMA Music и Villa TECHNOBETON се завръщат с най-амбициозното им събитие досега с хедлайнер берлинската енигма Curses

03 март 2020

Избралия за своя база Берлин, но роден в Ню Йорк диджей ще те запознае лично със своя моментално разпознаваем микс от  ню уейв с пост-пънк, призрачни вокали и китари, поръсени с реминисценции за преживелите своя пик през 80-те EBM и New Beat течения. DJ Curses e считан за един от апологетите на т.нар. Dark Disco сцена. Curses не е нито Dj, нито група. Той е и двете. Доказателство за последното са умерено злокобните вокали, които вплита на живо с иконичния си микрофон от епохата на Франк Синатра. С месечната си рубрика за Rinse France, собствения лейбъл Ombra International и изданията за Bordello A Parigi, Hoga Nord, Wrong Era и Throne Of Blood, CURSES обединява фенове и артисти от целия свят, споделящи страстта му за диско и уейв звучене. През годините работи с артисти като Jennifer Touch, Terr, Chinaski, The Golden Filter и Jennifer Cardini.

Тъмната страна на диското

Освен Curses в първото парти на DOMA Music и VIlla TECHNOBETON за 2020-та ще се включат:

Иво Стоядинов - Charlie - български диджей и продуцент, който едва ли се нуждае от представяне. Известен е с минимал уейв формацията Les Animaux Sauvages. Charlie е и сред създателите на eдно от най-екзотичните партита в София — "We Like Kitsch”, в компанията на Julieta Intergalactica и Насо Русков. Негови ремикси и тракове се въртят от легендарния Andrew Weatherall, Thomass Jackson, Inigo Vontier, Autarkic, NTS radio и др.

[TECHNOBETON - Stuttgart] - проект, създаден с една основна цел — изследване на пространствените и скулптурни свойства на съвременната техно и диско музика. Този концептуален подход вече привлече и погледите на престижни лейбъли като Bordello A Parigi и Nein Records, които издават последните му тракове.

curses4

Според слуховете, TECHNOBETON рядко напуска вечната си лятна резиденция: Вила Технобетон. Там прекарва време в скука и меланхолия, и създава тракове за хипотетични партита.

 

Специалния микс, с който Curses ни подгрява за гостуването си в София, можеш да чуеш тук

 

Партито е на 14-и март (събота) от 23 ч. в Koncept Space на бул. Никола Вапцаров № 6, Лозенец. Вход: 10 лв. За новини и още музика можеш да последваш събитието във Facebook

 

 

 

 

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Стенли с нов клип

"Бягай от мен" е част от новия му солов албум "Чужди тела"

Огън момче

Преди да го видим в София на 8 април, Тeон Крос свири на Park Stage на Гластънбъри. Филм, в чийто саундтрак се появява изненадващо, спечели „Еми" ("Homecoming" на Бионсе). Участва в албум, който спечели „Грами" ("Celia" на Анджелик Киджо).