BotBoxer е революция в бокса

Боксова круша с изкуствен интелект е перфектният спаринг – партньор за всеки любител на бокса

Ивайло Александров 04 февруари 2019

Боксовата круша е идеалното средство за тренировка за всеки, който практикува силови спортове. Тя е добър начин да тренираш движенията, удара и позицията си, но, за съжаление, не може да изпълнява функциите на истински спаринг-партньор. Или поне до този момент.

SkyTech Sport се занимава основно със създаване на екипировка за фитнес-зали, а най-популярният продукт на компанията до този момент бяха симулаторите за американския олимпийски отбор по ски. За щастие на любителите на бокса, компанията от Лос Анджелис вече се преориентира и създаде уникален продукт за тренировки в този спорт.  

BotBoxer е революция в бокса

Преди дни  SkyTech Sport  представи в Лас Вегас своето най-ново постижение. BotBoxer е боксова круша-робот, която е идеалният спаринг- партньор с изкуствен интелект. Това се дължи на факта, че в нея има сензори, които засичат позицията на тялото и движенията на боксьора.  Около крушата също има няколко колчета във формата на полу-ринг, в които има сензори.

Всичко това позволява на  крушата да не стои на едно място, както по принцип, ами да се „пази" от ударите.  Освен това, крушата има специална двигателна функционалност, което й позволяват да се движи в различни посоки и да се накланя под определен ъгъл, което прави спаринга с нея още по-труден и подобен на битка срещу истински опонент.

яоаяояа

Друга полезна опция на крушата е, че всеки път, когато боксьорът я уцели, електронен глас съобщава как може ударът да бъде подобрен. Същевременно изкуственият интелект може да предостави информация за движението, дистанцията и силата, която боксьорът влага в ударите си.

На този етап крушата е доста скъпа - 20 хил.долара, но с времето вероятно цената ѝ ще падне и тя ще може да  бъде пробвана във всеки един фитнес.

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Голямото завръщане на Големия Лебовски

Всъщност, нито е голямо, нито е завръщане

Падението на шампиона

Бившият холандски боксьор Руди Люберс едва оцелява в компанията на бездомни кучета в българско село